News

Primul eveniment pe litoral cu peste 200 de oameni. Locația a fost un yacht de lux

După 1 ani de zile, pe litoral a avut loc primul eveniment cu peste 200 de oameni.
01.06.2021 | 12:42
Primul eveniment pe litoral cu peste 200 de oameni Locatia a fost un yacht de lux
ADVERTISEMENT

La 1 iunie, România marchează o nouă etapă de relaxare a restricțiilor. La mare a avut loc primul eveniment cu peste 200 de persoane după mai bine de un an. Este vorba de un concurs de artă culinară desfășurat în condiții spectaculoase.

Bucătari renumiţi și-au arătat talentele și s-au întrecut într-un concurs desfășurat pe puntea de evenimente a unui yacht de lux, conform Observatornews.

ADVERTISEMENT

O ambarcațiune de lux s-a transformat pentru câteva ore într-un salon gastronomic de 5 stele. Platourile pline de culoare și arome au creat o atmosferă specială.

Primul eveniment pe litoral cu peste 200 de oameni. ”vom avea un an cu scumpiri, despre care nu prea vorbeşte nimeni”

”Un eveniment pe care nu-l facem doar pentru noi, ci de fapt ca un semnal si un mesaj pe care vrem sa-l transmitem catre miliaone de romani care-n acest moment n-au decis unde sa aleaga vacanta de vara 2021 si care au nevoie de o invitatie”, a transmis Corina Martin, organizator eveniment.

ADVERTISEMENT

”Există un deficit de forţă de muncă, care va genera probleme foarte mari.

Suntem convinşi că toţi operatorii sunt pregătiţi să ofere servicii mult mai bune decât până acum, dar trebuie să subliniez că vom avea un an cu scumpiri, despre care nu prea vorbeşte nimeni”, a spus Aslan Egevit, vicepresedinte RESTO, conform Observatornews.

De astăzi, România marchează o nouă etapă de relaxare a restricțiilor. Măsurile vor ține cont și de numărul persoanelor vaccinate.

ADVERTISEMENT

Începând cu data de 01.06.2021, se propune ca activitățile culturale, artistice și de divertisment să poată fi organizate și desfășurate în spații deschise cu participarea a cel mult 1.000 de persoane, în condițiile asigurării unei suprafețe minime de 2 mp pentru fiecare persoană, cu obligativitatea purtării măștii de protecție și doar dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

Participarea la aceste activități este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru cele care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore.

De asemenea, pot participa și persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2. Acestea trebuie să dovedească prin documente medicale (test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, bilet de externare din spital sau test care să dovedească prezența de anticorpi de tip IgG efectuat cu maxim 14 zile anterior desfășurării activității) trecerea prin boală.

Noile reglementări anunțate de autorități oferă permisiunea organizatorului să decidă organizarea și desfășurarea activității cu un număr de peste 1.000 de persoane, dacă toți participanții fac dovada vaccinării împotriva SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare