News

Primul lot de vaccin anti-Covid AstraZeneca donat de România a ajuns în Republica Moldova

27.02.2021 | 14:41
Primul lot de vaccin antiCovid AstraZeneca donat de Romania a ajuns in Republica Moldova
ADVERTISEMENT

Primul lot de doze de vaccin anti-Covid AstraZeneca ajunge sâmbătă în Republica Moldova. Este vorba despre prima tranșă din donația de 200.000 de doze pe care România o va face țării vecine.

Premierul Florin Cîţu a anunţat că prima tranșă constă în 21.600 de doze. Guvernul a probat ordonanța de urgență pentru livrarea acestui prim lot în ședința de miercuri.

ADVERTISEMENT

Decizia României a fost salutată de președintele Republicii Moldova, care într-un mesaj pe o rețea de socializare, a precizat că cele 200.000 de doze pe care le va dona România vor fi suficiente pentru a vaccina personalul medical.

“Aceste doze de vaccin vor fi suficiente pentru a imuniza tot personalul medical”

“România îşi ţine promisiunea făcută de preşedintele Klaus Iohannis pentru Republica Moldova. Astăzi livrăm primele doze de vaccin, 21.600 de doze de vaccin AstraZeneca. Urmează şi restul în lunile următoare”, a precizat premierul Florin Cîţu.

ADVERTISEMENT

Guvernul a aprobat în ședința de miercuri un proiectul de OUG care prevede donarea a peste 20.000 de doze de vaccin anti-Covid Republicii Moldova.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a reacționat pe Facebook, mulțumind României și precizând că dozele vor fi folosite pentru imunizarea personalului medical.

ADVERTISEMENT

“O veste foarte bună pentru țara noastră!
Acum câteva clipe Guvernul României a anunțat aprobarea Ordonanței de urgență prin care a fost reglementat ajutorul ce va fi oferit imediat pentru Republica Moldova. Acest ajutor imediat constă din 20 de mii de doze de vaccin, ceea ce constituie prima tranșă din cele 200.000 de doze de vaccin promise de România.
Aceste doze de vaccin vor fi suficiente pentru a imuniza tot personalul medical. Suntem recunoscători Președintelui României, Klaus Iohannis, Prim-ministrului României, Florin Cîțu, și poporului român pentru donația de vaccin și solidaritatea imensă de care dau dovadă”, a scris Maia Sandu pe contul său de Facebook.

Nu este prima donație pe care România o face Republicii Moldova. Recent, România a donat Republicii Moldova echipamente medicale – măști, combinezoane și mănuși – de aproape 2,3 milioane de euro. “Mulţumesc România”, a reacționat preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

ADVERTISEMENT