News

Prințul Harry: L-am avertizat pe directorul Twitter despre lovitura de stat de la Capitoliu cu o zi înainte

Prinţul Harry l-a avertizat pe directorul Twitter că rețeaua socială poate facilita organizarea unei lovituri de stat în SUA, cu o zi înainte de atacul de la Capitoliul din Washington.
10.11.2021 | 15:14
Printul Harry Lam avertizat pe directorul Twitter despre lovitura de stat de la Capitoliu cu o zi inainte
ADVERTISEMENT

Prințul Harry a transmis că l-a avertizat pe directorul Twitter despre faptul că platforma sa poate să fie un factor care să ducă la organizarea unei lovituri de stat.

Această conversație pe care avut-o prințul cu șeful rețelei de socializare a avut loc chiar cu o zi înainte de atacul de la capitolul din Washington care a avut loc pe data de 6 ianuarie 2021.

ADVERTISEMENT

Prințul a participat la o masă rotundă privind dezinformarea din presă și de pe rețelele de socializare, în calitate de cofondator al organizației Archewell.

Prinţul Harry: Mi-am pierdut mama din cauza acestei turbări autoproduse

De altfel, prințul spunea că a învățat de când era copil că în presă nu este vorba neapărat despre dorința de a afla adevărul și despre dorința de a vinde informația.

ADVERTISEMENT

“Am învăţat de la o vârstă fragedă că stimulentele publicării nu sunt neapărat în acord cu stimulentele adevărului”, a declarat el.

„Cunosc prea bine această poveste. Mi-am pierdut mama din cauza acestei turbări autoproduse și, evident, sunt hotărât să nu o pierd pe mama copiilor mei pentru același lucru”, a precizat ducele de Sussex.

ADVERTISEMENT

Așa s-a ajuns și la discuția despre fondatorii celor mai mari rețele de socializare adică Facebook sau Twitter, ocazie cu care prințul Harry a dezvăluit faptul că l-a avertizat pe Jack Doresy despre posibilitatea ca Twitter să poată duce la crearea unei lovituri de stat.

Mai mult decât atât, Prințul Harry a precizat că el a vorbit cu directorul de Twitter prin e-mail înainte de momentul în care a avut loc atacul de la Capitoliu.

ADVERTISEMENT

După aceea, cei doi nu am mai vorbit despre acest incident, precizează cnbc.com.

“Jack şi cu mine ne-am trimis e-mail-uri înainte de 6 ianuarie, când l-am avertizat că platforma lui permite organizarea unei lovituri de stat. Acel e-mail a fost trimis cu o zi înainte”, a informat Prințul Harry.

“Şi apoi s-a întâmplat, şi de atunci nu am mai auzit de el”, a mai spus el.

Reamintim faptul că acest atac a avut loc în clădirea Capitolului din Washington, el fiind condus de un grup de susținători ai fostului președinte Donald Trump, care afirmau că alegerile prezidențiale au fost fraudate.

De asemenea, este demn de precizat faptul că se investighează la acest moment și rolul pe care l-au avut pe rețelele de socializare în organizarea acestui atac.

ADVERTISEMENT