News

Prințul Philip, soțul Reginei Elisabeta a II-a, a fost internat la spital. În ce stare se află

17.02.2021 | 22:09
Printul Philip sotul Reginei Elisabeta a IIa a fost internat la spital In ce stare se afla
ADVERTISEMENT

Ducele de Edinburgh a ajuns la spital în seara zilei de marți. Soțul Reginei Elisabeta a II-a s-a simțit rău mai multe zile, iar internarea s-a făcut ca o „măsură de precauție”. Degradarea stării de sănătate a acestuia nu ar fi provocată de Covid-19.

Surse apropiate Casei Regale au declarat pentru presa din Anglia că Prințul Philip nu ar fi infectat cu virusul. De altfel, cuplul regal britanic s-a vaccinat împotriva SARS -CoV- 2 la începutul lunii ianuarie

ADVERTISEMENT

El a intrat în unitatea sanitară din Londra pe propriile picioare. Ducele de Edinburgh a ajuns la spitalul „King Edward al VII-lea” cu o mașină, la sfatul medicului personal, scrie BBC.

Prințul Philip, soțul Reginei Elisabeta a II-a, a fost internat de urgență la spital. În ce stare se află

Familia Regală Britanică
Familia Regală Britanică
Sursa foto: BBC

Soțul Reginei Elisabeta va împlini 100 de ani în luna iunie a acestui an. Surse ale publicației menționate mai sus au menționat că acesta avea o dispoziție bună la internare.

ADVERTISEMENT

Bătrânul va petrece câteva zile sub observație medicală. Premierul britanic Boris Johnson i-a transmis acestuia „cele mai bune urări”, deoarece „o să petreacă câteva zile de odihnă în spital”.

Cuplul regal britanic a petrecut carantina instituită pe teritoriul țării la castelul Windsor. Au sărbătorit Crăciunul în liniște la reședința lor din Berkshire, în loc de întâlnirea tradițională de familie de la Sandringham.

ADVERTISEMENT

Regina Elisabeta, în vârstă de 94 de ani, și Prințul Philip sunt căsătoriți de 73 de ani. Încă din ziua nunții, bărbatul s-a lăsat de fumat, el fiind recunoscut pentru un stil de viață sănătos, fără excese de orice fel și iubitor al sportului.

Totuși, în ultimii ani a trecut pragul spitalelor de câteva ori. Cea mai recentă problemă s-a petrecut în anul 2019, când a fost nevoit să-și trateze o afecțiune medicală preexistentă.

ADVERTISEMENT

Tot în anul 2019, Ducele a ajuns la spital, după un accident de mașină. Autoturismul în care se afla s-a ciocnit cu un altul și a aterizat pe o parte. Prințul nu a fost rănit, dar s-a prezentat în fața medicilor pentru un control. Palatul Buckingham a anunțat ulterior că „după o analiză atentă”, șotul Reginei a renunțat voluntar la permisul de conducere.

ADVERTISEMENT