News

Priveghi cu 300 de persoane pentru Costel Corduneanu. Trupul liderului interlop a fost depus într-un restaurant și așteptat cu aplauze și covor roșu

Costel Corduneanu a fost adus acasă cu aplauze și covor roșu. Peste 300 de persoane îl plâng pe liderul interlop trecut în neființă
17.04.2024 | 13:31
Priveghi cu 300 de persoane pentru Costel Corduneanu Trupul liderului interlop a fost depus intrun restaurant si asteptat cu aplauze si covor rosu
Sute de oameni vin la priveghiul liderului interlop, Costel Corduneanu. Acesta a fost adus acasă cu aplauze și depus într-un restaurant mare din Iași. Sursa foto: Colaj foto: Facebook / Captură video / BZI.ro
ADVERTISEMENT

Rămășițele lui Costel Corduneanu, unul dintre cei mai înfiorători indivizi interlopi din Moldova și din țară, au fost transportate în noaptea trecută la domiciliul său din Iași. Bărbatul suferea de mai multe probleme la inimă.

Înmormântarea fastuoasă printre lacrimi a lui Costel Corduneanu

Coșciugul a fost așezat în curtea unui local din oraș, unde supranumitul “Stăpân al Moldovei” a fost întâmpinat cu entuziasm, dar și cu un covor roșu. Asta, deși legea spune că nu este permisă depunerea unui defunct într-un spațiu public în afară de capele sau camere mortuar.

ADVERTISEMENT

Potrivit bzi.ro, aproximativ 300 de persoane au venit la priveghi, prieteni și membri ai familiei sale. Mașinile de lux s-au strâns în parcarea de la restaurantul La Castel. Trupul neînsuflețit a fost pus pe catafalc, sub aplauzele celor prezenți, iar un grup de preoți a oficiat ceremonia religioasă.

La eveniment, bucătarii au pregătit bucate tradiționale la grătar, alături de mâncăruri de post. Catafalcul a fost îmbrăcat cu flori albe, iar pe podea a fost așternut un covor roșu, mai arată sursa citată. Familia fostului luptător este profund marcată de pierderea suferită, iar vestea morții sale a șocat comunitatea.

ADVERTISEMENT

Ca semn de respect, mai mulți participanți au purtat tricouri cu imaginea lui Costel Corduneanu, având mesajul „Legendele nu mor niciodată”, pentru că acesta a participat la două ediţii ale Jocurilor Olimpice, unde a luat locul 9 în Barcelona, în 1992, apoi locul 14 la Atlanta, în 1996.

Lângă sicriul fostului sportiv a fost amplasat și un tablou cu portretul său. După ce a fost depus sicriu au început cântece de jale interpretate de maneliștii Cristi Nucă și Costel Biju, iar zilele următoare, sunt așteptați și artiști precum Florin Salam, Ștefan și Narcis de la Bărbulești.

ADVERTISEMENT

De asemenea, până vineri sunt așteptați sute de oameni să aducă flori în memoria lui Costel, iar la înmormântare ar putea participa mii de persoane. Familia a anunțat că vor avea loc și onoruri militare la înmormântarea din vineri, dar autoritățile au transmis altceva.

Înmormântare cu onoruri militare sau nu. Ce a transmis Ministerul de Interne și cel al Apărării Naționale

Priveghiul va fi până vineri, 19 aprilie, când Costel Corduneanu va fi înmormântat în Cimitirul „Eternitatea” din Iași. De asemenea, până vineri sunt așteptați sute de oameni să aducă flori în memoria lui Costel, iar la înmormântare ar putea participa mii de persoane. Familia a anunțat că vor avea loc și onoruri militare la înmormântarea din vineri, dar autoritățile au transmis altceva.

ADVERTISEMENT

„Având în vedere informațiile vehiculate în spațiul public, cu privire la o «înmormântare cu onoruri militare», Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași este abilitat să comunice următoarele: Informațiile vehiculate nu sunt reale.

După consultarea cu structurile MAI și MAPN, a reieșit faptul că nu s-a organizat un astfel de moment, pentru înmormântarea din județul Iași”, a transmis, miercuri, Poliția Iași.

ADVERTISEMENT