Fotbal international

Prima reacţie a lui Lopetegui după demitere: “Avem o echipă magnifică”

13.06.2018 | 21:08
Prima reactie a lui Lopetegui dupa demitere Avem o echipa magnifica
ADVERTISEMENT

UPDATE, ora 21:10. Julen Lopetegui a dat prima reacţie după ce a fost demis de la cârma naţionalei Spaniei, cu o zi înaintea startului Campionatului Mondial din Rusia: “Sunt foarte trist, însă doresc să jucăm un Mondial magnific şi să câştigăm. Avem o echipă magnifică şi sper că vom câştiga Mondialul”


UPDATE: Presa spaniolă scrie că pe perioada turneului final cele mai mari şanse să dirijeze naţionala iberică o are tandemul Fernando Hierro-Albert Celades, două foste nume mari de la Real Madrid, primul director sportiv la Federaţie, al doilea selecţioner la U21.

ADVERTISEMENT

Spania şi-a destituit selecţionerul! Julen Lopetegui a fost dat afară ca urmare a contractului semnat cu Real Madrid, deşi acesta urma să intre în vigoare abia după încheierea turneului final al CM. Preşedintele federaţiei, Luis Rubiales, nu i-a putut ierta faptul că a semnat fără a informa în prealabil federaţia, care tocmai îi oferise prelungirea contractului până în 2020 şi Lopetegui spusese da!

Este o situaţie fără precedent la nivelul echipelor naţionale prezente la un campionat mondial, aceea de a fi destituit un selecţioner cu câteva zeci de ore înaintea debutului unui turneu final, de la care Spania are mari aşteptări, figurând printre favorite.

ADVERTISEMENT

Spania şi-a destituit selecţionerul! Antrenorul lui Alin Toşca e principalul favorit

Deşi jucătorii au făcut tot posibilul pentru a convinge conducerea federaţiei să continue cu Julen Lopetegui, pe care ei îl apreciază enorm, Sergio Ramos adresând chiar cuvinte dure în discuţia avută, cerând să se renunţe la orgolii şi intrigi personale pentru binele comun al echipei naţionale şi a întregii Spanii, Rubiales nu a ţinut cont şi a anunţat în cadrul conferinţei de presă demiterea lui Lopetegui.

Cel care pare a fi varianta de selecţioner, cel puţin pentru perioada Mondialului, este antrenorul lui Betis Sevilla, club de care aparţine şi românul Alin Toşca, Quique Setien, dar mai există şi varianta Albert Celades, selecţionerul de la U21. Este de aşteptat ca jucătorii se reacţioneze cu neplăcere la această decizie şi oricum conducerea federală îşi asumă enorm decizia luată, pentru că va fi o misiune aproape imposibilă pentru ca un alt antrenor să vină şi să implementeze ideile sale grupului, în condiţiile în care Spania va avea un meci de foc la debut, derbyul Peninsulei Iberice, împotriva Portugaliei.

ADVERTISEMENT

Singutul care pare a se bucura de îndepărtarea lui Lopetegui este Cesc Fabregas, jucător neconvocat pentru turneul final şi care a scris pe Twitter: “Staţi, poate acum o să fiu convocat!”