News

Problema de logică pentru copii care a întărâtat internetul. Adulții nu o pot rezolva

O problemă de logică adresată copiilor a pus întreg mediul online pe jar. Mai mulți adulți au transmis că, de fapt, ei nu o pot rezolva
12.11.2022 | 09:00
Problema de logica pentru copii care a intaratat internetul Adultii nu o pot rezolva
Mulți copii pot rezolva această problemă, nu și adulții. Sursa foto - facebook
ADVERTISEMENT

A fost o întreagă dezbatere după ce o problemă de logică pentru copii i-a lăsat pe adulți cu gura căscată. Mulți dintre ei au recunoscut că nu o pot rezolva. Tu reușești? Înțelegi cerințele și poți rezolva? Îți readucem aminte că este una adresată celor mici, deci răspunsurile sunt acolo. Simple și logice.

Problema pe care adulții nu o pot rezolva, dar la care cei mici se distrează

Trebuie să știți că discutăm despre o problemă de logică dintr-o carte veche. Aceasta a văzut lumina tiparului pentru prima oară în epoca sovietică.

ADVERTISEMENT

A fost ilustrată de E. M. Minskin şi numită „Vsegda vsem veselo: Sbornik igr i razvlecheniya”. În traducere liberă ar fi „Toţi mereu sunt veseli. Colecţie de jocuri distractive”.

Culmea, scrisă pentru copii, rezolvarea la exerciţiile de logică pe care le cuprinde nu poate fi făcută de toţi adulţii.

ADVERTISEMENT

Se întâmplă lucrul acesta și pentru că rezolvare necesită concentrare, atenţie sporită asupra fiecărui mic detaliu şi aplicarea logicii şi cunoştinţelor.

Nici atunci nu îți garantează nimeni că ai reușit să ajungi în punctul final. O să vedeți că e destul de greu de răspuns corect la următoarele întrebări ce vizează imaginea următoarea.

ADVERTISEMENT

problema logica

Bun, acum priviți cu atenție întrebările și încercați să răspundeți

1. Câţi turişti stau în această tabără?
2. Când au sosit: astăzi sau cu câteva zile în urmă?
3. Cum au ajuns ei aici?
4. Există un oraş prin apropiere?
5. Din ce parte suflă vântul: din nord sau din sud?
6. Ce oră este?
7. Unde a plecat Alex?
8. Cine a fost de serviciu ieri?
9. Ce dată este astăzi?

FANATIK îți oferă și răspunsurile corecte. Încercați să nu trișați.

1. Patru turişti. Un singur nume este ascuns în spatele tăbliţei ”de serviciu”. Există, de asemenea, patru linguri şi patru farfurii.
2. Au ajuns acum câteva zile, judecând după pânza de păianjen între cort şi copac.
3. Cu barca. Există vâsle care se sprijină pe un copac din dreapta cortului.
4. Nu există niciun oraş în apropiere. Găina, care rătăceşte prin preajmă, ne sugerează că ei se află în apropierea unui sat.
5. Dinspre Sud. Ramurile copacilor tind să crească mai mari şi mai stufoase în partea dinspre sud. În acelaşi timp, steguleţul din vârful cortului ne arată că vântul suflă din partea ramurilor mai mari.

ADVERTISEMENT

Restul răspunsurilor le puteți descoperi AICI

Tags: