News

Probleme la Vatican! Papa Benedict al XVI-lea nu se simte deloc bine. „Vocea lui abia se aude”

03.08.2020 | 16:16
Probleme la Vatican Papa Benedict al XVIlea nu se simte deloc bine Vocea lui abia se aude
ADVERTISEMENT

Probleme la Vatican! Conform unor surse de încredere, papa emerit Benedict al XVI-lea, 93 de ani, este ”extrem de fragil”.

Starea de sănătate a înaltului prelat nu pare a fi cea mai bună. Acesta este afectat de o boală infecţioasă la faţă. Nu a mai durat mult și informația a apărut într-un articol publicat în cotidianul regional german Passauer Neue Presse.

ADVERTISEMENT

Autorul citează un biograf al fostului papă, Peter Seewald, un personaj care a rămas cu relații puternice în interior.

Probleme pentru Papa

Potrivit ziarului, Benedict al XVI-lea suferă de erizipel la nivelul feţei, o boală infecţioasă caracterizată printr-o tumefacţie roşiatică, care provoacă mâncărime şi dureri severe

ADVERTISEMENT

“Conform lui Seewald, papa emerit este acum extrem de fragil (…). Capacităţile sale intelectuale şi memoria nu îi sunt afectate, dar vocea lui abia se aude”, a scris Passauer Neue Presse.

De altfel, Peter Seewald l-a întâlnit chiar săptămâna trecută, la Roma, pe Benedict al XVI-lea pentru a-i prezenta biografia.

ADVERTISEMENT

“În timpul acestei întâlniri, papa emerit, în pofida bolii sale, a fost optimist şi a spus că, dacă îşi va recăpăta puterile, ar putea începe din nou să scrie”, a adăugat el.

Trebuie remarcat că, în luna iunie, Papa Benedict al XVI-lea şi-a vizitat fratele mai mare Georg, care era bolnav, în Germania. A fost, de altfel, prima sa călătorie în afara Italiei de la demisia neaşteptată în 2013.

ADVERTISEMENT

Din păcate, Georg Ratzinger avea să moară două săptămâni mai târziu. Cei doi fraţi, amândoi hirotonisiţi în aceeaşi zi, în iunie 1951, erau foarte apropiaţi.

Vă readucem aminte că primul papă care a demisionat în aproape 600 de ani, Benedict al XVI-lea, a invocat motive de sănătate.

 

 

 

ADVERTISEMENT