News

Probleme mari pentru cei care au cont la BRD. Ce trebuie să știe toți clienții despre tranzacții

Serviciile informatice ale BRD nu vor funcționa o bună parte a zile de sâmbătă. Cum vor fi afectați clienții băncii în acest interval
20.10.2023 | 22:03
Probleme mari pentru cei care au cont la BRD Ce trebuie sa stie toti clientii despre tranzactii
Clienții BRD, afectați de operațiunile de mentenanță Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

BRD anunță lucrări de mentenanță asupra sistemelor informatice. Acestea sunt programate pentru sâmbătă, 21.10.2023, în intervalul orar 13.30 – 23.30.

Probleme mari pentru cei care au cont la BRD

Operațiunile de întreținere asupra sistemelor informatice BRD vor avea efecte asupra clienților băncii din mai multe puncte de vedere, informează banca într-un comunicat de presă.

ADVERTISEMENT

”Fluxul de înregistrare de la distanță în YOU BRD nu va fi disponibil. Tranzacțiile intrabancare (BRD – BRD) efectuate în acest interval vor rămâne în așteptare și vor fi procesate a doua zi.

Plățile interbancare inițiate din YOU BRD către bănci participante la schema de plăți instant nu se vor putea procesa în regim instant.

ADVERTISEMENT

Astfel, toate plățile interbancare vor fi tratate pe fluxul standard și vor rămâne în așteptare până luni dimineață, în 23.10, când vor fi procesate.

Încasările interbancare inițiate de clienții altor bănci către beneficiari din cadrul BRD vor fi tratate pe fluxul standard aferent fiecărei bănci, cu respectarea orelor limita de procesare ale băncii inițiatoare, sumele fiind încasate efectiv în următoarea zi lucrătoare.

ADVERTISEMENT

Soldul disponibil nu va fi actualizat în momentul inițierii plăților intrabancare, respectiv interbancare din YOU BRD în acest interval.

De asemenea, soldul contului nu va reflecta tranzacțiile efectuate prin card bancar. Anumite informații nu vor fi vizibile în YOU BRD (ex: ratele de dobândă, data următoarei scadențe a creditului).

ADVERTISEMENT

Serviciul MyBRD SMS va fi indisponibil. În aceasta perioada nu se vor putea valida plățile cu cardul prin primirea codului OTP transmis prin SMS”, se precizează în comunicatul BRD.

În România, BRD face parte din Grupul Societe Generale, care are 117.000 de angajaţi în 66 de ţări şi 25 de milioane de clienţi la nivel mondial. BRD – Groupe Societe Generale operează o reţea de 441 de unităţi şi este cea de-a treia mare bancă de pe piaţa locală.

ADVERTISEMENT
Tags: