News

Probleme mari pentru românii care au cont și card la Banca Transilvania. Avertismentul venit din partea băncii. Toți clienții sunt vizați

Ce probleme pot întâmpina românii care au cont și card la Banca Transilvania. Avertismentul venit din partea acestei bănci.
26.10.2023 | 20:10
Probleme mari pentru romanii care au cont si card la Banca Transilvania Avertismentul venit din partea bancii Toti clientii sunt vizati
Anunț important pentru românii care au cont și card la Banca Transilvania. Atenție la plățile online. Sursa foto: Facebook / Banca Transilvania
ADVERTISEMENT

Banca Transilvania vine cu un anunț important pentru toți românii și anunță ce probleme pot întâmpina cei care dețin cont și card. Vizați de anunț sunt în principal cetățenii, tot mai numeroși, care achită online.

Anunț important pentru românii care au cont și card la Banca Transilvania. Atenție la plățile online

Întreaga piață bancară din țara noastră are active de peste 700 miliarde lei, adică peste 141 de miliarde de euro. Acest lucru este arătat de datele de la finalul anului 2022. Banca Transilvania (BT) ocupă locul 1 într-un top al primelor şase cele mai mari bănci, cu active de 134 miliarde de lei.

ADVERTISEMENT

Dacă e să vorbim de numărul de clienți ai BT, trebuie să spunem că, la final de 2022 această bancă avea 3,5 milioane de clienți persoane fizice. În primele luni din acest an s-au consemnat peste 2.000 de clienți BT noi/zi, conform site-ului unității bancare.

Toate aceste milioane de persoane primesc o alertă de ultim moment din partea băncii. Banca Transilvania le transmite tuturor clienților o atenționare extrem de importantă cu privire la modalitățile prin care trebuie să se protejeze atunci când fac plăți online.

ADVERTISEMENT

În contextul pandemiei de Covid-19 dar și a creșterii ofertei din online, majoritatea persoanelor preferă să achite pe internet cumpărăturile. Tocmai de aceea, pentru a nu avea probleme, cetățenii trebuie să țină cont de avertismentul BT.

Metodele de fraudare din online au explodat în ultimii ani. Este foarte ușor să rămâi fără bani în cont sau pe cardul de cumpărături în cazul în care nu ești atent la site-ul accesat.

ADVERTISEMENT

Astfel, reprezentanții Băncii Transilvania ne informează că, înainte să plătim online, e vital să vedem dacă pagina respectivă are un simbol de forma unui lacăt. Acesta confirmă faptul că platforma online este de încredere.

Recomandarea BT: în cazul în care nu vezi acest simbol, încearcă să nu plătești online niciun produs. De asemenea, trebuie să fii atent și la produsul comandat și la cât de repede ajunge la tine.

ADVERTISEMENT

E important să fii atent și la termeni și condiții. Pentru majoritatea dintre noi este greu și plictisitor să citim aceste rânduri. Ei bine, în realitate, aceste documente ar putea să arate niște lucruri fundamentale legate de tranzacție.

În contextul în care ziua de Black Friday se apropie, specialiștii băncii spun că aceste sfaturi sunt extrem de importante. Multe site-uri vin cu oferte de nerefuzat, însă nu toate sunt de bună credință.

ADVERTISEMENT