News

Probleme pe calea ferată. Trenurile de pe ruta Craiova – București, blocate în câmp două ore. Explicațiile CFR

Au fost probleme pe calea ferată, vineri. Trenurile de pe ruta Craiova – București au fost blocate în câmp circa două ore.
16.07.2021 | 20:46
Probleme pe calea ferata Trenurile de pe ruta Craiova  Bucuresti blocate in camp doua ore Explicatiile CFR
Probleme pe calea ferată. Trenurile de pe ruta Craiova – București, blocate în câmp două ore. Explicațiile CFR. Sursa foto: captură Digi24
ADVERTISEMENT

Final de săptămână cu probleme pe toate căile de transport din România. După accident de dimineață de pe A2, după amiaza a venit cu probleme și pe calea ferată.

Din fericire, nu vorbim de un accident, ci de mai multe ore de întârziere. Trenurile de pe ruta Craiova – Roșiorii de Vede – București au fost blocate în câmp pentru aproximativ două ore, anunță Digi24.

ADVERTISEMENT

Conform primelor informații, cauza acestor probleme ar fi instalația de ghidare și sistemele de semnalizare de la calea ferată care nu mai funcționează.

Trenurile care circulă pe ruta Craiova – București, blocate două ore pe câmp. Explicațiile CFR

Potrivit reprezentanților CFR, problema din București a fost rezolvată. Mai rămâne însă o problemă la instalația de centralizare electronică ce permite circulația trenurilor în sistem automat la Videle.

ADVERTISEMENT

Un număr de aproximativ zece trenuri circulă acolo la cale liberă, ceea ce înseamnă că trebuie să se aștepte unele pe altele pentru a vedea dacă au cale liberă.

”Circulaţia trenurilor, pe relaţiile Videle – Ciolpani şi Videle – Zăvestreni se desfăşoară la această oră sub îndrumarea personalului feroviar de specialitate, în termeni feroviari „la cale liberă”, din cauza unui deranjament înregistrat la instalaţia de centralizare electronică, din staţia Videle.

ADVERTISEMENT

Trenurile circulă alternativ, din ambele sensuri, după verificarea, de către personalul feroviar, a fiecărui parcurs”, spun reprezentanţii CFR SA.

Compania de stat mai anunță că 10 trenuri de călători vor circula, până la remedierea deranjamentului, la cale liberă pe cele două segmente de cale ferată menţionate.

ADVERTISEMENT

După finalizarea intervenţiilor necesare remedierii deranjamentului tehnic, intervenţii care se desfăşoară în prezent în staţia Videle, circulaţia trenurilor se va relua în condiţii normale de trafic.

Aceste problemele apărute pe ruta Craiova – București au cauzat întârzieri în circulația mai multor garnituri de tren.

Zi de vineri cu multe probleme pe căile interne de transport

România a traversat o zi de vineri cu foarte multe probleme pe căile terestre de transport. În orele dimineții, un carambol major a avut loc pe Autostrada Soarelui. Un număr de 55 de mașini au fost implicate în 4 accidente în lanț pe drumul spre mare, traficul fiind blocat mai multe ore.

Au existat și răniți. Astfel, un număr de 57 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. Dintre aceștia, 16 au ajuns la spital pentru îngrijiri suplimentare.

ADVERTISEMENT