News

Procurorii DNA, descinderi la Primăria Timişoara. Fostă șefă a Serviciului Resurse Umane, urmărită penal pentru mai multe infracțiuni. Update

Marți, la primele ore ale zilei, procurorii DNA au avut noi descinderi la Primăria Timişoara. A fost verificat modul de organizare a unor concursuri de angajare. Prima reacție a edilului Dominic Fritz.
19.07.2022 | 12:00
Procurorii DNA descinderi la Primaria Timisoara Fosta sefa a Serviciului Resurse Umane urmarita penal pentru mai multe infractiuni Update
Reacția edilului Dominic Fritz după descinderile DNA la Primăria Timișoara. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT
19-07-2022
12:13

DNA: Fostă şefă a Serviciului Resurse Umane din Primăria Timișoara, urmărită penal pentru mai multe infracțiuni

Direcția Națională Anticorupție anunță, într-un comunicat, că o fostă şefă a Serviciului Resurse Umane din cadrul Primăriei Timişoara, Rodica Aurelian, este urmărită penal pentru mai multe infracţiuni.

Potrivit DNA, suspecta este cercetată pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate sub forma participaţiei improprii la abuz în serviciu, în situaţia în care funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, sustragere sau distrugere de înscrisuri, fals material în înscrisuri oficiale, instigare la fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, toate în formă continuată.

”În prezenta cauză sunt cercetate aspecte referitoare la săvârșirea unor presupuse infracțiuni de către persoane din conducerea primăriei municipiului Timișoara în legătură cu modalitatea de organizare a unor concursuri de angajare, atât pentru posturi de conducere, cât și pentru posturi de execuție, în perioada 2018 – 2020”, arată DNA.

Procurorii o acuză pe suspecta Aurelian Rodica, că în calitate de șefă a Serviciului Resurse Umane din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara, ar fi înlocuit în dosarele de concurs a 10 persoane lucrările predate de acestea cu altele în care erau trecute răspunsurile corecte.

”Urmarea acestor demersuri a fost faptul că persoanele respective ar fi promovat concursurile și ulterior, prin dispozițiile primarului municipiului Timișoara, care a acționat fără vinovăție, ar fi fost numite în posturi de consilier, inspector de specialitate, director executiv etc. În cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane”, se mai arată în comunicat.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au efectuat, marți, o serie de percheziții la sediul Primăriei Municipiului Timișoara.

Procurorii DNA, o nouă descindere la Primăria Timișoara. Reacția edilului Dominic Fritz

Din primele informații, oamenii legii au ridicat mai multe acte din instituție. DNA continuă să ancheteze o posibilă rețea de fraudare a concursurilor pentru ocuparea unor funcții publice în primărie.

ADVERTISEMENT

O primă reacție pe tema acțiunii DNA din cursul acestei zile a venit din partea primarului Dominic Fritz (USR).

Edilul dezvăluie că motivul descinderilor din această săptămână este legat de plângerea penală pe care acesta a făcut-o în toamna anului trecut. Fritz suspectează o posibilă fraudare a concursurilor din instituție, înainte ca el să ajungă în această funcție.

ADVERTISEMENT

”Pot să vă confirm că procurorii DNA au venit din nou la Primăria Timișoara, în legătură cu plângerea penală pe care am făcut-o acum un an. Știți că am avut o suspiciune foarte bine documentată că s-au fraudat concursurile în Primăria Timișoara.

Acum, procurorii au mai ridicat câteva documente în legătură cu acest dosar. În rest, nu pot să comentez ancheta în curs”, a declarat primarul Timișoarei, conform Tion.ro.

ADVERTISEMENT

Potrivit News.ro, DNA efectuează cercetări extinse într-un dosar în care este cercetat Florin Răvăşilă, fost director al Direcţiei Patrimoniu I Est al Primăriei Timişoara.

Acesta este vizat de un dosar de dare şi luare de mită, fiind acuzat că ar fi încasat de la o firmă de întreţinere a cimitirelor suma de 40.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Dominic Fritz, plângere penală la DNA înaintată în septembrie 2021

În urmă cu mai puțin de un an, pe 15 septembrie 2021, Dominic Fritz anunța că a depus o plângere penală la DNA privind o posibilă rețea care ar fi fraudat mai multe concursuri organizate în primărie în 2018 și 2019:

”Suntem în fața unui posibil sistem de fraudare, premediat și sistematic, care s-a desfășurat pe parcursul mai multor ani, cu complicități potențiale, cel puțin la vârful serviciului de resurse umane”, spunea edilul din orașul de pe Bega la acea vreme.

Fritz mai spunea la acea vreme că există dovezi concludente că cel puțin 7 funcționari ar fi fraudat concursurile de ocupare a unor posturi publice. Detalii, AICI.

ADVERTISEMENT
Tags: