Life

Produsele populare complet interzise pentru câini și pisici. Mulți stăpâni nu au habar, sunt otravă pentru animalele lor

Tu știi care sunt produsele populare interzise pentru câini și pisici? Mulți stăpâni habar nu au că acestea sunt otravă pentru animalele de companie.
23.08.2023 | 16:08
Produsele populare complet interzise pentru caini si pisici Multi stapani nu au habar sunt otrava pentru animalele lor
Produsele populare complet interzise pentru câini și pisici. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Este bine să știi care sunt produsele interzise pentru câini și pisici. În acest mod eviți situația în care animalul tău de companie ajunge să fie otrăvit, fără ca măcar să îți dai seama. Iar unele dintre ele te-ar putea surprinde.

Produsele populare complet interzise pentru câini și pisici

În cazul în care nu știai, printre produsele interzise pentru câini și pisici se numără și alimentele grase, sărate ori dulci. Astfel, dacă obișnuiești să îți hrănești animalul de companie cu ele, mai bine te gândești de două ori.

ADVERTISEMENT

Primul produs considerat o otravă pentru câini și pisici este ciocolata. De ce? Pentru că este bogată în teobromină. Iar dacă animalul tău de companie ajunge să consume 200 de grame de ciocolată, acest lucru îi poate fi fatal.

Cum se manifestă intoxicația cu teobromină? Patrupedul tău va fi agitat, însetat continuu, iar mai apoi pot apărea și vărsăturile, diaree, iar în final leșinul. Care mai sunt produsele interzise pentru câini și pisici?

ADVERTISEMENT

Pe locul doi avem trei băuturi interesante. Este vorba despre cafea, ceai, dar și despre bere. Ceaiul și cafeaua sunt bogate în cofeină, afectând deci sistemul nervos al animalului tău de companie, dar și inima acestuia.

Ce se întâmplă dacă animalul tău de companie mănâncă usturoi

De asemenea, berea poate genera un puls accelerat și poate duce la convulsii. Continuăm cu produsele periculoase pentru câini și pisici. Trei legume adorate de români pot fi otravă pură pentru animalele de companie.

ADVERTISEMENT

Usturoiul, care are un miros înțepător și aduce o mulțime de beneficii organismului nostru nu îi va face deloc bine animalului tău de companie. Iar în aceeași categorie avem și ceapa, alături de roșii. Care este motivul?

Toate cele trei legume conțin disulfură. Ce efect are aceasta asupra animalului de companie? Poate provoca anemie. De asemenea, în cele mai rele scenarii, alcaloizii, care se regăsesc în ele pot provoca colici intestinale.

ADVERTISEMENT

Nici mazărea și nici fasolea nu sunt prietenoase cu animalul tău de companie. Aceste produse duc la flatulență și de asemenea, pot ajunge să putrezească. Iar cu siguranță nu își dorești asta.

Care mai sunt produsele periculoase pentru câini și pisici? Vorbind strict despre feline, acestea nu au voie să consume lapte de casă și nici pește crud de râu. De asemenea, evită să îi oferi animalului tău de companie produse de patiserie, ori carne crudă de pui sau oase.

ADVERTISEMENT