News

Produsul care a devenit un lux în magazinele din România înainte de Paște: ”Mai târziu e mai scump”

Care este produsul tradițional pentru masa românilor devenit unul de lux înainte de Paște. Cetățenii fac multe sacrificii pentru a-l achiziționa.
18.04.2024 | 21:05
Produsul care a devenit un lux in magazinele din Romania inainte de Paste Mai tarziu e mai scump
Carnea de miel, produsul care a devenit un lux în magazinele din România înainte de Paște. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Care este produsul tradițional pentru orice român din perioada sărbătorilor de Paște care a devenit unul de lux. Cetățenii fac multe sacrificii pentru a-l achiziționa.

Carnea de miel, produsul care a devenit un lux în magazinele din România înainte de Paște

În 2024, date fiind evoluțiile prețurilor din ultimele luni, masa de Paște este una cu multe procente mai scumpă decât anul trecut. Românii vor scoate din buzunare o sumă importantă de bani.

ADVERTISEMENT

Peste ceva mai mult de două săptămâni, pe 5 mai, creștinii ortodocși vor sărbători Paștele. Încă din aceste zile, carnea de miel, de departe produsul cel mai consumat în perioada sărbătorilor, a inundat marile magazine și piețe.

Temându-se de faptul că, odată cu apropierea Paștelui, prețurile vor exploda, românii stau deja la cozi pentru a cumpăra carnea de miel. Deja, tarifele trec frecvent de 50 de lei / kg. ”E mai ieftin. Mai târziu e mai scump”, spune o clientă, conform Știrile ProTV.

ADVERTISEMENT

Dacă vorbim de piețe, aici kilogramul de carne de miel se vinde și cu 54 de lei. Din cauza acestui aspect, cetățenii simpli fac calcule să nu plece cu plasa goală, dar nici să rămână fără bani.

Pentru a avea ceva pe masă din acest produs, soluția este reprezentată de bucățelele de miel cât pentru o singura masă. Foarte puțini dintre mieii expuși în piețe pleacă întregi cu clientul acasă. Fiecare kilogram în plus poate ”seca” un buget.

ADVERTISEMENT

În ciuda vremurilor economice grele, puțini sunt românii care renunță de tot la carnea de miel pentru masa de Paște. Dovadă în acest sens este faptul că vânzările sunt în toi.

Lumea se pregătește pentru că, în general, în apropierea Paștelui urmează scumpiri. Mielul este din ce în ce mai mare, se găsește mai greu. Porțiile au scăzut foarte mult.

ADVERTISEMENT

Jumătățile se vând foarte rar. Cel mai mult se vând bucăți de ciorbă, de friptură, cât să își facă o familie odată”, spune Ionuț Anghel, proprietarul unei carmangerii, pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT