Life

Produsul cosmetic de la LIDL considerat mai bun decât cele de lux. Costă aproape 8 lei în magazine, iar experții spun că este într-adevăr eficient

Lidl excelează la capitolul cosmetice. Supermarketul comercializează un produs foarte ieftin, mult mai bun decât cosmeticele de lux.
22.03.2024 | 14:03
Produsul cosmetic de la LIDL considerat mai bun decat cele de lux Costa aproape 8 lei in magazine iar expertii spun ca este intradevar eficient
Crema de la Lidl a luat fața altor produse mult mai faimoase. Sursa foto: Pixabay, Facebook
ADVERTISEMENT

Toată lumea vorbește despre calitatea ireproșabilă a produselor alimentare comercializate de Lidl. Însă, ceea ce nu mulți știu este faptul că supermarketul mai excelează la un capitol. Și anume, la cel al cosmeticelor, unde doamne, domnișoarele și domnii  pot găsi produse cu o calitate de lux la prețuri accesibile.

”Ce e scump e și mai bun”. Mit sau adevăr

Din fericire pentru persoanele care pun îngrijirea pielii pe primul loc, pe piață există o mulțime de produse dedicate acestui aspect. În funcție de nevoile, dar și de bugetul fiecărei persoane, găsim atât produse ieftine, cât și produse scumpe.

ADVERTISEMENT

Cu toții știm acele creme care promit rezultate miraculoase și care costă cât salariul pe lună al unor români. Aceste produse au stârnit mereu controverse, dat fiind prețul lor colosal. Nici nu este de mirare că nu mulți se ”bat” să le cumpere.

Însă, pentru a avea grijă de sănătatea pielii tale nu ai nevoie neapărat de produse scumpe. La Lidl se găsește o cremă extrem de ieftină. Potrivit consumatorilor, aceasta își face treaba foarte bine. Pentru că toată lumea vorbește despre ea, crema de la Lidl a ajuns și în atenția experților.

ADVERTISEMENT

Experții de la Stiftund Warentest au vrut să demonteze mitul potrivit căruia doar ce este mai scump este și mai bun. Astfel, au fost supuse la test 14 creme de zi pentru pielea uscată. Cremele au provenit de la branduri cunoscute, dar și de la branduri accesibile oricui.

Pentru a putea trage anumite concluzii privind calitatea lor, specialiștii au analizat mai multe aspecte. Cel mai important dintre ele a fost calitatea microbiologică a cremelor. De asemenea, s-a verificat dacă aceste produse conțin siliconul D5, una dintre cele mai periculoase substanțe pentru mediu.

ADVERTISEMENT

Crema de la Lidl care costă 8 lei, mult mai bună decât alte creme scumpe

Participantele la test au fost 22 de femei, iar intervalul lor de vârstă a fost între 20 și 70 de ani. Femeile au testat creme cu prețuri cuprinse între 1.65 euro și 60 de euro, de la branduri precum Weleda, Cien (Lidl), Lancome, Florena și Alterra (Rossmann).

Surprinzător sau nu, potrivit bugetul.ro, fruntașă în top a fost crema de la Lidl, care a ocupat locul 3, reușind să devanseze creme mult mai populare și mai scumpe. Crema de la Lidl costă 1.65 euro, adică aproape 8 lei și, potrivit studiului, este foarte benefică pentru ten.

ADVERTISEMENT

La coada clasamentului s-a situat o cremă aparținând unuia dintre cele mai populare branduri din lume. Crema de zi Lancome de la L’Oreal a obținut un calificativ dezamăgitor, mai ales în raport cu prețul pe care îl are și în raport cu mediatizarea de care se bucură.

Cea mai scumpă cremă testată, Fresh Cream Rich de la Ringana costă 60 de euro și, contrar prețului, nu este și cea mai bună. Aceasta a reușit să se claseze la mijlocul topului, cu mult în spatele cremei de Lidl.

ADVERTISEMENT