Life

Produsul din România care a revenit la modă. Costă doar 5 lei și oamenii stau la coadă pentru el

Produsul din perioada lui Nicolae Ceaușescu care a revenit în magazinele din toată țara. În urmă cu 30 de ani, acest produs era nelipsit de pe mesele oamenilor.
25.01.2024 | 22:56
Produsul din Romania care a revenit la moda Costa doar 5 lei si oamenii stau la coada pentru el
Sifonul este la mare căutare din nou/ jurnalul.ro, colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Produsul din România care a revenit la modă. Vorbim despre sifon, care se află iar în preferințele tuturor. În perioada lui Nicolae Ceaușescu, acesta era la mare căutare, fiind apreciat atât de adulți, cât și de cei mici. Acum, produsul se regăsește din nou în diverse supermarketuri. Cât costă?

Produsul din România care a revenit la modă

Sifonul a renăscut! Înainte de 1990, acest produs se regăsea pe mesele tuturor românilor, fie că era vorba de zile de naștere, sărbători creștine sau diverse ocazii festive. Pur și simplu, sifonul era nelipsit din casele oamenilor. Pe vremuri, la parterul blocurilor se aflau sifonării, iar cozile erau interminabile.

ADVERTISEMENT

Chiar și acum, sifonul continuă să fie consumat cu mare plăcere. În lanțurile mari de supermarketuri din țară se pot cumpăra din nou sifoane, iar cererea este una mare. Sifonul este o băutură din apă carbogazificată. De-a lungul timpului, sifonul a reușit să rămână preferatul românilor, pentru gustul său unic.

Sifonul, la mare căutare din nou

În plus, prețul unui sifon este accesibil pentru toate buzunare. O singură sticlă de sifon costă 5,49 lei și este o alegere populară în rândul multor consumatori. „Reînvierea” sifonului le aduce aminte unora de perioada comunistă și de sifonăriile care se regăseau la tot pasul, mai ales la parterul blocurilor.

ADVERTISEMENT

Nostalgicii de pe vremea lui Ceaușescu vor da buzna acum la rafturi, în căutarea gustului de sifon de odinioară.  După evenimentele din Decembrie 1989, celebrul sifon dispărea, fiind înlocuit cu sticlele, ulterior peturile cu apă minerală.

Dacă e să ținem cont de acest aspect, sifonul era la fel de bun ca apa minerală de astăzi, pe care o găsim în magazine. După Revoluția din 1989, sticlele de sifon au fost înlocuite cu peturile de apă minerală. În anii comunismului, românii se răcoreau cu un pahar de sifon vara.

ADVERTISEMENT

Pe fiecare masă se afla cel puțin o sticlă de sifon, iar cei care consumau și vin adăugau puțin sifon în pahar. De asemenea, românii stăteau la cozi interminabile pentru a umple sticlele de sifon.

Au apărut mașinăriile performante de făcut sifon

În zilele noastre au apărut chiar și mașinării de făcut sifon acasă. Un singur aparat costă în jur de 600 de lei. Spre exemplu, un bucureștean a investit 4.000 de lei într-o maşinărie de făcut sifon și și-a deschis o sifonărie la parterul unui bloc din Capitală, în cartierul Militari. Afacerea merge bine, iar clienții vin pe bandă rulantă!

ADVERTISEMENT

Datorită tehnologiei avansate, apa este acum purificată cu raze ultraviolete. În fiecare lună, mașinăria de produs sifon îî aduce 2.000 de lei profit:“Cine vine cu sticla lor, le încarc sifonul lor, la 90 de bani. Sticla de la mine este 9 lei recipientul plus capătul sifonului, plus 90 de bani încărcatul”, susține proprietarul sifonăriei.

ADVERTISEMENT