Produsul pe care românii îl adoră îngrașă cel mai mult. Mulți îl au în casă și îl consumă zilnic. Are foarte calorii, efectele sale metabolice ducând la creșterea în greutate, chiar și atunci când îți dorește să scapi de unele kilograme.
Alimentul care aduce cele mai multe kilograme în plus oamenilor. Este în locuințele românilor, care îl consumă constant. Alcoolul este pe locul doi după grăsimi ca aport de energie și nutriționiștii spun că are 7 calorii pe gram.
În plus, stimulează sinteza de grăsime de rezervă, ceea ce înseamnă că orice mâncare care conține băutură îngrașă mai mult decât orice alt produs. De asemenea, alcoolul duce la o creștere mare a poftei de mâncare.
„Alcoolul stimulează sinteza de grăsime de rezervă, deci orice mâncare «stropită» cu alcool îngrașă mai tare. Și nu, niciodată alcoolul, indiferent cât de tare și pur ar fi, nu o să topească grăsimea – nici din farfurie, nici de pe șolduri!
Enzima responsabilă de astă se numește alcool-dehidrogenază, iar capacitatea de secreție e determinată genetic, nu se dobândește și nu se ameliorează prin antrenament, deci nu reziști mai bine la alcool dacă ai mai multă practică”, a scris Mihaela Bilic pe Facebook.
Mihaela Bilic nu recomandă alcoolul oamenilor care sunt la dietă pentru că rezultatele nu se vor vedea. Nutriționistul vedetelor susține că alcoolul din punct de vedere științific este periculos pentru toate ființele vii.
Singurul organ capabil să îl digere este ficatul. Mai mult decât atât, nicio carte de nutriție nu menționează faptul că băutura ar fi benefică pentru digestie. Alcoolul nu are nicio valoare nutrițională și intervine în absorbţia nutrienţilor.
Un alt dezavantaj major este că deshidratează organismul uman pentru că este un diuretic puternic. Studiile arată că alcoolul trage apa de la nivelul celulelor şi creşte pierderea apei prin rinichi, ceea ce înseamnă că se pierd mineralele solubile.
Mai mult decât atât, contribuie la apariția multor probleme de sănătate. Alimentul scade abilitatea corpului de a arde grăsimile, pune metabolismul grăsimilor în aşteptare și scade secreţia normală de testosteron.