Alimentul pe care românii adoră să-l mănânce e un pericol pentru sănătate? Dezvăluirea fostei soții a lui Constantin Stan. Vedeta are o explicație complet diferită față de rezultatul studiilor realizate de-a lungul anilor.
Produsul preferat de români, un risc uriaș pentru organismul uman? Ce părere are, de fapt, nutriționistul Mihaela Bilic despre mâncarea despre care oamenii de știință au spus adesea că este foarte nocivă.
O perioadă foarte bună cercetătorii și studiile realizate de ei au declarat că carnea roșie este foarte periculoasă, însă în realitate lucrurile stau complet diferit. Alimentul a fost declarat în cele din urmă nevinovat.
De această părere este și fosta soție a lui Constantin Stan. Vedeta a subliniat că, de fapt, carnea nu este un obicei nesănătos pentru organismul uman. Nutriționistul a mai precizat că stilul de viață dezechilibrat este cel care duce la probleme medicale.
„În cazul studiilor referitoare la consumul de carne roșie în legătură cu cancerul și bolile cardiovasculare nu sunt precizate informații esențiale: cei care mănâncă multă carne au obiceiul să consume mai puține legume, au tendința să fumeze mai mult sau/și sunt mai sedentari decât restul populației?
Dacă facem analiza într-un context mai amplu, concluzia este că nu carnea roșie dăunează sănătății, ci stilul de viață dezechilibrat”, a scris Mihaela Bilic pe pagina personală de Facebook.
Mihaela Bilic are o serie de recomandări pentru toate persoanele care consumă carne de orice fel. Vedeta îi sfătuiește pe oameni să pună în farfurie de două ori mai multe legume decât preparatele pe bază de carne.
Cantitatea corectă de carne care trebuie să fie consumată pe săptămână este de aproximativ 500 de grame. O singură porție nu trebuie să depășească 150 de grame, carnea trebuind să fie mâncată doar 3 zile din cele 7.
De asemenea, pe lângă porțiile de carne Mihaela Bilic mai spune că românii care doresc să aibă un stil de viață sănătos trebuie să mai consume două porții de pește. Totodată, în alte două zile se consumă numai proteine vegetale, cum ar fi: fasole, mazăre, linte și năut.