News

Profesor universitar, mort în accident. Fostul rector al Universităţii “Valahia” s-a răsturnat cu maşina în şanţ

Ion Cucui, profesor universitar doctor și fost rector al Universității Valahia, din Târgoviște, a murit într-un accident rutier.
14.04.2023 | 13:16
Profesor universitar mort in accident Fostul rector al Universitatii Valahia sa rasturnat cu masina in sant
Profesorul Ion Cucui a murit în accident de mașină Foto: Partener TV
ADVERTISEMENT

Un accident grav de circulaţie a avut loc joi seara, în zona Nisipuri, din comuna Ulmi, judeţul Dâmboviţa. În urma evenimentului rutier, fostul rector al Universității “Valahia” din Târgoviște, profesor universitar doctor  Ion Cucui şi-a pierdut viaţa.

Ion Cucui era membru fondator al Universității Valahia

Cadrul universitare avea vârsta de 72 de ani şi se afla la volanul autoturismului când, din motive necunoscute, a pierdut controlul volanului şi maşina a ajuns în şanţ, unde s-a răsturnat. Pompierii militarii l-au găsit pe acesta încarcerat și în stop cardio-respirator.

ADVERTISEMENT

Anunțul decesului a fost făcut primarul municipiului Târgoviste. “O veste foarte tristă! Colegul nostru din Consiliul Local Târgoviște, domnul Profesor Universitar Doctor Ion Cucui, Doctor Honoris Causa al Universității Valahia Târgoviște, a încetat în aceasta seară din viață, în urma unui accident de mașină!

A fost un om de o eleganță unică, o personalitate marcantă a lumii academice românești, un profesionist desăvârșit și un coleg cum rar întâlnești! Dumnezeu sa-l odihnească!”, a scris edilul Cristian Stan.

ADVERTISEMENT

La rândul lor, poliţiştii de de la IPJ Dâmboviţa au prezentat într-un comunicat circumtanţele producerii accidentului. “La data de 13 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier.

În urma deplasării la fața locului, în afara localității Nisipuri, pe drumul județean 720B, polițiștii au constatat că un bărbat, de 72 de ani, în timp ce conducea un autoturism, ar fi părăsit partea carosabilă și s-ar fi răsturnat într-un șanț.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Polițiștii efectuează cercetări, urmând să stabilească cu exactitate toate împrejurările producerii accidentului rutier. Din nefericire, victima a decedat”, se arată în comunicatul poliţiei.

Ion Cucui era născut la data de 5 mai 1950, în localitatea Ocniţa, din judeţul Dâmboviţa. A fost absolvent al Facultăţii de Economie Agrară (1975) a Institutului de Agronomie Nicolae Bălcescu din Bucureşti, iar din 1995, după susţinerea tezei intitulate Strategie şi programe de marketing în întreprinderile agro-industriale, a devenit
doctor în ştiinţe economice.

ADVERTISEMENT

Numele profesorului Cucui este strîns legat de cel al Universității „Valahia” din Târgoviște, fiind membru fondator și alăturându-se de la început grupului de inițiativă pentru înființarea acesteia. Pe 9 septembrie anul trecut, el a primit titlul de Doctor Honoris Causa al acestei universități.

ADVERTISEMENT