News

Profiler FBI, despre crima afaceristului de la Arad: “M-aș duce să vorbesc mai mult cu amanta”

Mihaela Brooks, profiler care colaborează cu FBI, a analizat joi, la Antena 3, explozia mașinii omului de afaceri Ioan Crișan, declarând: "m-aș duce să vorbesc mai mult cu amanta decât cu soția".
03.06.2021 | 22:21
Profiler FBI despre crima afaceristului de la Arad Mas duce sa vorbesc mai mult cu amanta
ADVERTISEMENT

În urmă cu aproximativ o săptămână, mașina lui Ioan Crișan a explodat, acesta decedând pe loc, autoritățile spunând că este vorba de un asasinat comandat.

Valentin Sitaru, fost polițist criminalist, a declarat în urmă cu câteva zile că asasinii par să nu fie români din modalitatea în care aceștia au pus la cale atentatul.

ADVERTISEMENT

Mihaela Brooks, profiler FBI: “M-aș duce să vorbesc mai mult cu amanta, nu cu soția”

Mihai Gâdea: “În clipa aceasta știm că ADN-ul prezent pe explozibil nu e din România. Ce speranță aveți de la acest ADN descoperit azi?”

Mihaela Brooks: “Ne poate spune persoana care a construit bomba sau cine a pus bomba.”

Mihai Gâdea: “La cine v-ați duce dintre cele trei persoane: amantă, fiică, soție?”

Mihaela Brooks: “Către amantă, că ea era și contabilă firmei. Cu amanta aș discuta mai mult, fiind contabilă își dădea de niște bani. O altă întrebare e care o am, mașina era e numele surorii amantei, deoarece taxa la mașină era mai mică așa.

ADVERTISEMENT

La banii pe care îi avea ținea un profil foarte redus. Un număr de mașină care nu îți aparține te poate ajuta să circuli mai ușor decât cu o mașină personală.”

Mihai Gâdea: “Câte persoane credeți că au fost implicate în asasinat la fața locului?”

Mihaela Brooks: “Cel mult doi.”

Mihai Gâdea: “Există o posibilitate ca o persoană apropiată să fie complice la atentat?”

Mihaela Brooks: “Chiar dacă nu e complice direct, indirect poate fi. Se poate verifica la ce oră au primit telefoane amanta și soția, am înțeles că amanta a primit un apel din partea unui prieten. Când ești prieten și afli de atentat, de ce dai telefon amantei? 

ADVERTISEMENT

Mai ales că prietenul nu îl vedem în stare de șoc lângă mașină, ceea ce ne pune întrebări despre când a aflat această persoană.

De exemplu, nu trebuie neapărat să fiu eu cel care pune explozibilul, pot să fiu sigur că cel pus să detoneze își face treaba. Încrederea nu este de 100% într-un asemenea grup organizat.

ADVERTISEMENT

Mihai Gâdea: “Luați în calcul varianta ca amanta să fie cea care l-a trădat?”

Mihaela Brooks: “Amanta în sine, nu, nu o văd făcând parte dintr-o grupare care să facă rost de explozibil.

Ori a fost o răfuială între grupări de crimă organizată sau a fost o răzbunare pentru faptul că Crișan a fost un fel de informator al Poliției, deși felul în care a fost omorât mi se pare puțin cam mult, aș merge pe altă variantă.”

ADVERTISEMENT