ADVERTISEMENT
News

Profiler FBI, despre crima afaceristului de la Arad: “M-aș duce să vorbesc mai mult cu amanta”

Mihaela Brooks, profiler care colaborează cu FBI, a analizat joi, la Antena 3, explozia mașinii omului de afaceri Ioan Crișan, declarând: "m-aș duce să vorbesc mai mult cu amanta decât cu soția".
Autor: Rareș Mușătoiu | 03.06.2021 | 22:21
Profiler FBI, despre crima afaceristului de la Arad:
Profiler FBI, despre crima afaceristului de la Arad: "M-aș duce să vorbesc mai mult cu amanta". La ce se referă foto: wowbiz.ro

În urmă cu aproximativ o săptămână, mașina lui Ioan Crișan a explodat, acesta decedând pe loc, autoritățile spunând că este vorba de un asasinat comandat.

ADVERTISEMENT

Valentin Sitaru, fost polițist criminalist, a declarat în urmă cu câteva zile că asasinii par să nu fie români din modalitatea în care aceștia au pus la cale atentatul.

Mihaela Brooks, profiler FBI: “M-aș duce să vorbesc mai mult cu amanta, nu cu soția”

Mihai Gâdea: “În clipa aceasta știm că ADN-ul prezent pe explozibil nu e din România. Ce speranță aveți de la acest ADN descoperit azi?”

Mihaela Brooks: “Ne poate spune persoana care a construit bomba sau cine a pus bomba.”

ADVERTISEMENT

Mihai Gâdea: “La cine v-ați duce dintre cele trei persoane: amantă, fiică, soție?”

Mihaela Brooks: “Către amantă, că ea era și contabilă firmei. Cu amanta aș discuta mai mult, fiind contabilă își dădea de niște bani. O altă întrebare e care o am, mașina era e numele surorii amantei, deoarece taxa la mașină era mai mică așa.

La banii pe care îi avea ținea un profil foarte redus. Un număr de mașină care nu îți aparține te poate ajuta să circuli mai ușor decât cu o mașină personală.”

ADVERTISEMENT

Mihai Gâdea: “Câte persoane credeți că au fost implicate în asasinat la fața locului?”

Mihaela Brooks: “Cel mult doi.”

Mihai Gâdea: “Există o posibilitate ca o persoană apropiată să fie complice la atentat?”

ADVERTISEMENT

Mihaela Brooks: “Chiar dacă nu e complice direct, indirect poate fi. Se poate verifica la ce oră au primit telefoane amanta și soția, am înțeles că amanta a primit un apel din partea unui prieten. Când ești prieten și afli de atentat, de ce dai telefon amantei? 

Mai ales că prietenul nu îl vedem în stare de șoc lângă mașină, ceea ce ne pune întrebări despre când a aflat această persoană.

ADVERTISEMENT

De exemplu, nu trebuie neapărat să fiu eu cel care pune explozibilul, pot să fiu sigur că cel pus să detoneze își face treaba. Încrederea nu este de 100% într-un asemenea grup organizat.

Mihai Gâdea: “Luați în calcul varianta ca amanta să fie cea care l-a trădat?”

Mihaela Brooks: “Amanta în sine, nu, nu o văd făcând parte dintr-o grupare care să facă rost de explozibil.

ADVERTISEMENT

Ori a fost o răfuială între grupări de crimă organizată sau a fost o răzbunare pentru faptul că Crișan a fost un fel de informator al Poliției, deși felul în care a fost omorât mi se pare puțin cam mult, aș merge pe altă variantă.”

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 837: 32 pagini + CD. Doar 10 lei!