News

Prognoza ANM 23 octombrie – 19 noiembrie. Ce spun meteorologii despre următoarele patru săptămâni

Specialiștii ANM au publicat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Toamna continuă cu temperaturi blânde și precipitații apropiate de normalul perioadei
20.10.2023 | 19:35
Prognoza ANM 23 octombrie  19 noiembrie Ce spun meteorologii despre urmatoarele patru saptamani
Prognoza ANM 23 octombrie - 19 noiembrie Sursa foto: Inquam Photos / Cosmin Enache
ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru perioada 23 octombrie – 20 noiembrie 2023 vine cu vești bune pentru cei care sperau la o toamnă cu temperaturi blânde și fără fenomene extreme, cel puțin pentru moment.

Prognoza ANM 23 octombrie – 19 noiembrie 2023

Finalul lunii octombrie aduce temperaturi mai ridicate decât mediile perioadei, dar și precipitațiile de care este atât de multă nevoie în agricultură.

ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru săptămâna 23.10.2023 – 29.10.2023

În această săptămână ne vom bucura de valori termice mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă pe întreg teritoriul României, dar ”cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-estice”, anunță meteorologii.

Specialiștii precizează că regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nord vestice și centrale, dar și deficitar în cele sudice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

ADVERTISEMENT

Cum va arăta vremea în săptămâna 30.10.2023 – 05.11.2023

A doua săptămână a intervalului va fi caracterizată de temperaturi medii ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Apropiate de normalul perioadei vor fi în debut de noiembrie și cantitățile de precipitații, în toate regiunile țării.

Estimările meteorologilor pentru săptămâna 06.11.2023 – 12.11.2023

În acest interval, spun specialiștii ANM, temperatura medie aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

ADVERTISEMENT

A doua săptămână de noiembrie aduce un regim pluviometric ușor excedentar în regiunile extracarpatice, dar în general apropiat de cel normal pentru acest interval în restul teritoriului.

Prognoza pentru săptămâna 13.11.2023 – 19.11.2023

În ceea ce privește ultima săptămână a intervalului vizat de prognoză, în acest interval mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice, pe întreg teritoriul României. În aceeași perioadă, cantitățile de precipitații estimate vor tinde spre excedent în cea mai mare parte a țării.

ADVERTISEMENT

”Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată.

Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2003-2022. Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs”, au precizat specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie.

ADVERTISEMENT