News

Prognoza ANM pentru 17 octombrie – 13 noiembrie. Surprize uriașe anunțate de meteorologi 

Specialiștii ANM au refăcut prognoza pentru intervalul 17 octombrie - 13 noiembrie. Toamna continuă să aducă surprize în țara noastră.
17.10.2023 | 10:03
Prognoza ANM pentru 17 octombrie  13 noiembrie Surprize uriase anuntate de meteorologi
Vești bune de la ANM: prognoza pentru 17 octombrie - 13 noiembrie anunță în continuare vreme caldă. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru perioada 17 octombrie – 13 noiembrie 2023 este una foarte bună pentru cei care încă nu s-au săturat de vremea caldă. Urmează cel puțin trei săptămâni în care frigul nu apare în peisaj.

Vești bune de la ANM: prognoza pentru 17 octombrie – 13 noiembrie anunță în continuare vreme caldă

Marți, 17 octombrie, meteorologii au actualizat prognoza pentru următoarea lună. ANM anunţă temperaturi mai ridicate decât cele obişnuite pentru următoarele trei săptămâni, în cea mai mare parte a ţării.

ADVERTISEMENT

Vin vești bune și pentru agricultură. După o secetă care s-a accentuat în septembrie, a doua parte din octombrie și debutul lui noiembrie par a aduce precipitațiile mult așteptate.

Prognoza ANM pentru săptămâna 17 – 23 octombrie

În toată țara, valorile de temperatură vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână. Cel mai cald va fi în regiunile vestice, sudice şi sud-estice. Aici, weekendul 21 – 22 octombrie va aduce maxime de 26-27 de grade Celsius.

ADVERTISEMENT

Va ploua foarte mult, anunță ANM. ”Regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea de nord-vest a ţării, dar şi deficitar în regiunile sud-vestice şi local în vest, est şi sud-est, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval”, conform meteorologilor.

Cum va fi vremea în perioada 23 – 30 octombrie

În ultima săptămână din octombrie, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile, dar mai ales în cele vestice, sudice şi sud-estice.

ADVERTISEMENT

Ploile continuă și în finalul celei de-a doua luni de toamnă. ANM spune că vor fi precipitații excedentare în regiunile centrale, dar mai ales în cele nord-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Noiembrie debutează cu vreme caldă

Nu dăm de frig nici în debutul ultimei luni de toamnă. Conform meteorologilor, în săptămâna 30 octombrie – 6 noiembrie, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește regimul pluviometric, acesta va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval în cea mai mare parte a ţării, cu un uşor excedent în zonele montane.

Prognoza pentru perioada 6 – 13 noiembrie

Vremea pare a se mai normaliza din a doua săptămână a lunii viitoare. ”Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă vor avea o tendinţă excedentară în toate regiunile”, conform site-ului ANM.

ADVERTISEMENT
Tags: