News

Prognoza ANM pentru 15 mai – 12 iunie. Surprize neplăcute în debut de vară: ploi abundente și furtuni

Specialiștii ANM au emis prognoza ANM pentru intervalul 15 mai - 12 iunie. Se anunță surprize neplăcute în debut de vară: ploi abundente și furtuni.
12.05.2023 | 17:56
Prognoza ANM pentru 15 mai  12 iunie Surprize neplacute in debut de vara ploi abundente si furtuni
Surprize neplăcute în debut de vară: ploi abundente și furtuni. Prognoza ANM pentru 15 mai - 12 iunie
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 15 mai – 12 iunie. Din păcate, vremea ploioasă se prelungește și în debutul verii.

Surprize neplăcute în debut de vară: ploi abundente și furtuni. Prognoza ANM pentru 15 mai – 12 iunie

Primăvara extrem de rece și ploioasă din România nu va face loc, din păcate, unei veri cu vreme bună și căldură. Meteorologii spun, în prognoza pe o lună, că vremea instabilă se va menține în țara noastră.

ADVERTISEMENT

Partea bună este că valorile termice se vor normaliza. Pe de altă parte, ploile abundente și furtunile puternice de vară vor acoperi mai multe regiuni. Cel mai mult va ploua în final de mai și în primele zile ale lunii iunie.

Prognoza ANM pentru săptămâna 15 – 22 mai

În primul rând, de luni putem spune că am scăpat total de frig. Valorile termice prognozate se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

ADVERTISEMENT

Nu pleacă însă ploile din țară. Va ploua abundent în regiunile vestice, nord-vestice și sud-vestice. În restul țării vor fi în general cantități apropiate de cele normale pentru această perioadă a anului.

Cum va fi vremea în săptămâna 22 – 29 mai

Ultima parte a lunii mai vine cu temperaturi medii mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile nordice şi centrale. În restul țării, valorile vor fi în general apropiate de cele normale. Va continua să plouă abundent în regiunile vestice și sud- vestice. În restul țării, regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

ADVERTISEMENT

Debut ploios al verii. Prognoza pentru 29 mai – 5 iunie

Finalul de mai și debutul de vară vine cu temperaturi medii care vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări. Se vor intensifica însă furtunile. ANM spune că regimul de precipitații va fi excedentar în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile sudice, sud-estice şi la munte.

Continuă ploile și în a doua săptămână din iunie. Prognoza pentru săptămâna 05 – 12 iunie

Sub aspect termic, vremea în a două săptămână din iunie va fi una normală. Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

ADVERTISEMENT

În schimb, ploile rămân de interes. Meteorologii spun că regimul pluviometric va fi ușor excedentar în zonele montane, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

ADVERTISEMENT
Tags: