News

Prognoza ANM pentru 18 martie – 15 aprilie. Meteorologii anunță când vine, cu adevărat, primăvara

Prognoza ANM pentru intervalul 18 martie – 15 aprilie 2024 anunță venirea primăverii, cu toate că în aceste zile luna martie se resimte mai degrabă ca și mijlocul iernii.
19.03.2024 | 10:03
Prognoza ANM pentru 18 martie  15 aprilie Meteorologii anunta cand vine cu adevarat primavara
Prognoza ANM pentru 18 martie – 15 aprilie. Meteorologii anunță când vine, cu adevărat, primăvara. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Chiar și așa, meteorologii vorbesc deja despre temperaturi acceptabile pentru primăvara, începând cu aprilie, chiar cu 1-3 grade mai mult decât ar fi obișnuiți oamenii. Așadar, vremea se va încălzi undeva de la începutul lunii aprilie, când, spun meteorologii, românii ar trebui să scape definitivi de hainele de iarnă.

Prognoza ANM pentru 18 martie – 25 martie 2024

În prima săptămână a intervalului menționat, specialiștii ANM transmit că ”valorile termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi ușor mai ridicate”. Meteorologii vorbesc despre temperaturi mai ridicate cu 1-2 grade Celsius, mai mult decât ar fi obișnuit.

ADVERTISEMENT

Cât despre cantitățile de precipitații, în special ploi, acestea ”vor fi deficitare în jumătatea sud-vestică a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval”. Așadar, o perioadă în care oamenii vor fi nevoiți să-și scoată umbrela destul de rar, ceea ce poate fi un lucru bun pentru cei ce nu suportă ploaia.

Prognoza ANM pentru 25 martie – 1 aprilie 2024

În a doua săptămână a intervalului menționat, reprezentanții ANM prognozează că ”temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări”. Mai exact temperaturi mai ridicate cu 2 grade Celsius mai mult decât ar fi obișnuit. Cât despre nivelul de ploi, ANM transmite că ”regimul pluviometric va fi excedentar în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane”.

ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru 1 aprilie – 8 aprilie 2024

În a treia săptămână a intervalului, ”temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări”. Românii pot considera că vremea se încălzește cu adevărat, pentru că temperaturile vor fi ridicate chiar și cu 3 grade Celsius mai mult decât normalul.

Cât despre ploi, vestea e bună pentru cei care vor să se plimbe liniștiți pe stradă, fără umbrelă. Asta, pentru că specialiștii ANM transmit cum ”cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor avea o tendință ușor deficitară în toate regiunile”.

ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru 8 aprilie – 15 aprilie 2024

În ultima săptămână a intervalului menționat, cei de la ANM indică faptul că ”mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României”. Așadar, temperaturi de 1-2 grade Celsius mai mult decât normalul, în medie. Cât despre nivelul ploilor, acesta va fi ”în general apropiat de cel normal pentru acest interval”.

Directorul ANM Elena Mateescu vorbește despre vremea din această primăvară

În direct la Antena 3, directorul ANM Elena Mateescu vorbea despre vremea capricioasă din acest final de lună martie. Practic, românii mai trebuie să îndure câteva zile de vreme demnă mai degrabă de februarie sau orice altă lună friguroasă de iarnă. “Doar în extremitatea de sud este posibil să mai consemnăm 15 grade Celsius.

ADVERTISEMENT

De marți, răcirea va fi de interes în întreaga țară. Este posibil să consemnăm și precipitații, predominant sub formă de ninsoare, la altitudini mai mari de 1.500 de metri, acolo unde și intensificările de vânt vor depăși 70-80km/h, dar și în restul țării vom vorbi de intensificări, în general de 40-50 km/h, inclusiv în Capitală.

De marți, doar 7-8°C, iar minima se va apropia chiar de 0 grade. Din a doua parte a săptămânii viitoare, mai ales de joi, temperaturile vor fi în creștere, astfel încât în weekendul următor să contăm chiar pe valori care să depășească, așa cum arată informațiile la acest moment, 20 de grade Celsius”, a declarat Elena Mateescu.

ADVERTISEMENT