News

Prognoza ANM pentru 19 iunie – 17 iulie. Meteorologii anunță ploi abundente și furtuni în majoritatea zonelor

Specialiștii ANM au dat publicității prognoza pentru 19 iunie - 17 iulie. Nu scăpăm de instabilitate, se anunță ploi abundente și furtuni în majoritatea zonelor.
16.06.2023 | 13:07
Prognoza ANM pentru 19 iunie  17 iulie Meteorologii anunta ploi abundente si furtuni in majoritatea zonelor
Prognoza ANM pentru 19 iunie - 17 iulie: ploi abundente și furtuni în majoritatea zonelor. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru 19 iunie – 17 iulie, prezentată vineri pe site-ul meteromania.ro, nu este una presărată cu vești prea bune. Ploile abundente și furtunile puternice continuă în mai multe zone din țară.

Prognoza ANM pentru 19 iunie – 17 iulie: ploi abundente și furtuni în majoritatea zonelor

În prezent, zone extinse din țară sunt sub alerte cod galben, portocaliu sau roșu de furtuni și averse abundente. Nici de luni, 19 iunie, nu vom scăpa de gradul accentuat de instabilitate atmosferică.

ADVERTISEMENT

Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), următoarele patru săptămâni vor continua să aducă fenomene specifice sezonului cald. Iată prognoza pe larg.

Prognoza ANM pentru săptămâna 19 – 26 iunie

Sub aspect termic, nu vor fi probleme deosebite. ANM anunță că valorile termice în săptămâna viitoare vor fi specifice pentru perioada calendaristică pe întreg teritoriul țării. În schimb, va ploua abundent în regiunile intracarpatice, precum şi în cele estice şi sud-estice. În restul teritoriului, regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea în săptămâna 26 iunie – 3 iulie

Luna lui ”Cuptor” are un debut destul de neplăcut pentru cei care și-a rezervat vacanțe. Temperaturile vor fi uşor mai coborâte decât cele normale în regiunile vestice, sud-vestice şi local în cele centrale. În restul teritoriului, valorile vor fi în general apropiate de cele normale.

În plus, cantitățile de apă vor fi excedentare în regiunile vestice, nord-vestice, centrale şi la munte, în timp ce în restul teritoriului vor fi în general apropiate de cele normale pentru perioada din calendar.

ADVERTISEMENT

Prognoza ANM în săptămâna 3 – 10 iulie

Treptat, valorile își vor reveni după primele zile mai răcoroase din iulie. ANM spune că temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Totodată, ploile par a lua o pauză. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru intervalul prognozat, cu posibilitatea unui ușor deficit local în regiunile extracarpatice.

ADVERTISEMENT

Prognoza meteo pentru săptămâna 10 – 17 iulie

Meteorologii spun că, la mijlocul lunii iulie, mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această perioadă, în toate regiunile, posibil ușor mai ridicate în cele sud-estice.

Revin furtunile puternice vară. Astfel, cantitățile de precipitații vor avea o tendință ușor excedentară în regiunile de vest şi nord-vesti. În restul teritoriului, cantitățile vor fi în general apropiate de cele normale pentru perioada calendaristică.

ADVERTISEMENT
Tags: