News

Prognoza ANM pentru 24 iulie – 21 august. Canicula și furtunile continuă în următoarele săptămâni

ANM a emis prognoza pentru intervalul 24 iulie - 21 august. Veștile nu sunt cele mai bune: canicula și furtunile continuă.
21.07.2023 | 16:40
Prognoza ANM pentru 24 iulie  21 august Canicula si furtunile continua in urmatoarele saptamani
Prognoza ANM pentru 24 iulie - 21 august. Canicula continuă, zonele unde lovesc furtunile violente. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru intervalul 24 iulie – 21 august 2023 nu este deloc una îmbucurătoare. Urmează patru săptămâni în care fenomenele extreme – canicula și furtunile – vor continua.

Prognoza ANM pentru 24 iulie – 21 august. Canicula continuă, zonele unde lovesc furtunile violente

Țara noastră se pregătește să intre într-un weekend 22 – 23 iulie dominat de fenomene extreme. O jumătate de țară e lovită de caniculă, cu maxime de peste 39-40 de grade Celsius, iar o alta de furtuni devastatoare.

ADVERTISEMENT

Nici următoarele patru săptămâni nu se anunță mai bune. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a dat publicității, vineri, estimările până pe 21 august. Vor urma alte zile cu fenomene extreme, specifice sezonului cald.

Prognoza pentru perioada 24 – 31 iulie

Valul de căldura se intensifică de săptămâna viitoare. ANM anunță că valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile extracarpatice, în special în zonele sudice. În rest valorile termice vor fi apropiate de cele normale.

ADVERTISEMENT

În zonele din jumătatea de nord, în special în nord-vest, furtunile violente de vară continuă. ”Regimul pluviometric va fi local excedentar în nord-vestul țării, dar și deficitar în regiunile sudice și la munte”, conform meteorologilor.

Prognoza ANM pentru săptămâna 31 iulie – 07 august

Ușoare vești bune de la ANM. Valorile medii de temperatură vor fi mai mici decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile nord-vestice. În rest, ele vor fi în general apropiate de cele normale.

ADVERTISEMENT

Se înmulțesc ploile și furtunile puternice. Meteorologii anunță cantitățile de precipitații excedentare în jumătatea nordică a țării. Va ploua și în rest, dar în general în normele care caracterizează perioada din calendar.

Cum va fi vremea în săptămâna 7 – 14 august

În a doua săptămână din august, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. De asemenea, regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile.

ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru 14 – 21 august

Mijloc canicular de lună august. Meteorologii prognozează că mediile valorilor termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice și sud-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Va fi o perioadă mai secetoasă în regiunile vestice, unde va ploua puțin. În restul țări, cantitățile vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, a mai precizat Administrația Naţională de Meteorologie.

ADVERTISEMENT
Tags: