News

Prognoza ANM pentru 25 ianuarie – 22 februarie. Surprize la final de iarnă

22.01.2021 | 12:20
Prognoza ANM pentru 25 ianuarie  22 februarie Surprize la final de iarna
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru perioada 25 ianuarie 2021 – 22 februarie 2021. Față de ultimele date, lucrurile se schimbă, iar iarna pare să-și reintre în drepturi de luna viitoare.

Dacă în urmă cu o săptămână meteorologii anunțau valori de temperatură peste normele climatologice ale perioadei, de această dată prognoza a suferit termoficări radicale.

ADVERTISEMENT

În următoarea lună, iarna ar putea să-și ia revanșa pentru ”ratările” din prima sa parte și să aducă în România peisaje demne de anotimpul rece.

ANM a emis prognoza pentru 25 ianuarie – 22 februarie

ANM, având la bază date ale Centrului European pentru Prognoze pe Medie Durată, a realizat estimările pentru următoarele patru săptămâni. La o primă vedere, datele indică o vreme normală, iar precipitațiile ar putea fi excedentare în unele zone ale țării.

ADVERTISEMENT

Vremea în săptămâna 25 ianuarie – 1 februarie

La nivel național, ultima săptămână din ianuarie aduce valorile termice care vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, în regiunile extracarpatice. În restul teritoriului, temperaturile vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

În ceea ce privește regimul pluviometric, acesta va fi excedentar la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane, acolo unde se așteaptă căderi importante de zăpadă.

ADVERTISEMENT

Prognoza meteo în săptămâna 1 februarie – 8 februarie

Ultima lună de iarnă din acest sezon începe cu temperaturi medii ale aerului care vor avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării.

Normale vor fi și precipitațiile. ANM anunță că precipitații căzute se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

ADVERTISEMENT

Cum arată prognoza pentru 8 februarie – 15 februarie

În acest interval, temperaturile medii ale aerului vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil ușor mai coborâte în regiunile nordice.

Din nou, regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Cum va fi vremea între 15 februarie – 22 februarie

Finalul iernii din acest sezon vine cu temperaturi normale. Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, în toate regiunile.

Și regimul pluviometric e similar. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

”Media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații este estimată în funcție de media perioadei dintre anii 1993-2016. Administrația Națională de Meteorologie mai anunță că „fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs”, anunță Administrația Națională de Meteorologie.

ADVERTISEMENT