News

Prognoza ANM pentru 27 februarie – 27 martie. Cum va fi vremea în prima lună de primăvară

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru perioada 27 februarie - 27 martie. Vremea din prima lună de primăvară vine cu surprize.
24.02.2023 | 09:03
Prognoza ANM pentru 27 februarie  27 martie Cum va fi vremea in prima luna de primavara
Debut cald, dar ploios al primăverii. Prognoza ANM pentru 27 februarie - 27 martie. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Prima luna calendaristică a primăverii 2023 aduce o vreme apropiată de normal sub aspect termic. În schimb, sub aspect pluviometric, se așteaptă cantități importante de precipitații în majoritatea regiunilor.

Debut cald, dar ploios al primăverii. Prognoza ANM pentru 27 februarie – 27 martie

Finalul ultimei luni de iarnă aduce vreme la extreme în țară. Dacă în nord, vest și centru iarna își mai arată câteva zile colții, în sud și sud-est se anunță valori termice de până la 20 de grade Celsius.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește prima lună a primăverii, martie, specialiștii ANM estimează că temperaturile vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, uşor mai ridicate în unele regiuni. În același timp, cantitățile de precipitații vor fi excedentare. Iată, așadar, vești bune pentru agricultori.

Prognoza ANM pentru săptămâna 27 februarie – 6 martie

Iarna acestui an are un final la extreme. ANM anunță că valorile termice vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice, dar şi uşor mai coborâte în extremitatea de nord-est. În rest vor fi apropiate de cele normale.

ADVERTISEMENT

Sunt diferențe și când vorbim de ploi și ninsori. Astfel, regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile sudice, dar şi deficitar în nord-vest. În restul teritoriului acesta va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza ANM pentru săptămâna 6 – 13 martie

Din a doua săptămână de primăvară, iarna pare că dispare definitiv. Valorile de temperatură vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice.

ADVERTISEMENT

Regimul de precipitații se intensifică. Meteorologii anunță cantităţi de apă excedentare în regiunile intracarpatice, dar mai ales în zona Munţilor Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali. În restul țării va ploua în limite normale.

Cum va fi vremea în săptămâna 13 – 20 martie

Vremea continuă să fie bună și după jumătatea lui martie. Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări. În continuare, regimul pluviometric va avea o tendință uşor excedentară în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice.

ADVERTISEMENT

Luna martie se încheie cu vreme caldă. Prognoza pentru săptămâna 20 – 27 martie

Va fi mai cald decât în mod obișnuit în final de lună martie pe întreg teritoriul României. Va ploua mult în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile estice ale țării.

ADVERTISEMENT
Tags: