News

Prognoza ANM pentru 31 octombrie – 13 noiembrie. Ce se întâmplă cu temperaturile în zilele următoare

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis prognoza pentru următoarele două săptămâni: 31 octombrie - 13 noiembrie. Ce se întâmplă cu temperaturile.
31.10.2022 | 13:07
Prognoza ANM pentru 31 octombrie  13 noiembrie Ce se intampla cu temperaturile in zilele urmatoare
Temperaturile încep să scadă în această săptămână. Prognoza ANM pentru 31 octombrie - 13 noiembrie. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Meteorologii de la ANM au emis prognoza pentru ultima zi a lunii octombrie și prima jumătate a lunii noiembrie.

Temperaturile încep să scadă în această săptămână. Prognoza ANM pentru 31 octombrie – 13 noiembrie

Vremea caldă pentru data din calendar va caracteriza și începutul acestei săptămâni. Valorile termice vor depăși 20 de grade în primele două zile ale lunii viitoare.

ADVERTISEMENT

În unele zone se așteaptă maxime chiar și de 25 – 26 de grade Celsius. Ulterior, de la o zi la alta, temperaturile vor scădea, astfel încât, în jurul datei de 12 – 13 noiembrie, vom vorbi de valori normale pentru data din calendar, la nivelul întregii țări.

Ploile vor fi din nou extrem de puține. Iată prognoza emisă de ANM pentru fiecare regiune a țării pentru următoarele două săptămâni:

ADVERTISEMENT

Prognoza ANM în Banat

Până pe 2 noiembrie, vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod normal, cu temperaturi maxime în medie de 20…24 de grade. Apoi, temperatura aerului va scădea treptat, spre medii ale maximelor în jurul a 15 grade, în data de 5 noiembrie.

Până la sfârșitul intervalului de prognoză variațiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative, astfel încât media maximelor va fi de 14…16 grade (cele mai scăzute valori urmând a se înregistra în 12 și 13 noiembrie).

ADVERTISEMENT

Minimele se vor situa în medie între 8 și 10 grade, în intervalul 31 octombrie – 3 noiembrie, apoi vor scădea spre 6 grade (în 4 noiembrie). Probabilitatea pentru ploi va fi în creștere în ziua de 5 noiembrie.

Cum va fi vremea în Crișana

Și aici, în primele 3 zile de prognoză vor fi valori de 18…22 de grade. După data de 2 noiembrie, maximele vor scădea spre 16 grade, iar în 4 noiembrie vor crește din nou, spre medii de 18…19 grade.

ADVERTISEMENT

Din 4 noiembrie, maximele vor scădea spre medii în jurul a 14 grade, iar în intervalul 5 -11 noiembrie variațiile vor fi nesemnificative, acestea fiind cuprinse între 14 și 16 grade.

În ultima săptămână, vremea se va răci, astfel încât maximele se vor situa în jurul a 12 grade, în medie. Minimele vor fi cuprinse între 6 și 10 grade, în medie, în intervalul 31 octombrie – 3 noiembrie, apoi vor scădea în noaptea de 4 noiembrie spre medii în jurul a 5 grade, pentru ca ulterior să crească spre 8 grade, în 5 noiembrie.

În intervalul 6 -12 noiembrie minimele vor avea valori medii cuprinse între 4 și 6 grade, iar în ultima noapte de prognoză vor scădea spre 3 grade. Probabilitatea pentru ploi va fi redusă.

Prognoza meteo pentru Transilvania

Și în Ardeal va fi cald în debutul intervalului de prognoză. Se așteaptă medii ale temperaturilor maxime între 17 și 20 de grade.

Din 3-4 noiembrie, vremea se va răci, astfel că maximele vor scădea spre medii în jurul a 15…16 grade, în zilele de 3 și 4 noiembrie. Până în 10 noiembrie variațiile vor fi nesemnificative de la o zi la alta, astfel că în medie vor fi 13…14 grade. Sfârșitul intervalului de prognoză aduce o nouă răcire a vremii ce va determina înregistrarea unor maxime de 10…11 grade, în medie.

Scad și minimele, de la medii în jurul a 8 grade, în 31 octombrie, spre 6 grade în 2 noiembrie. Din 9 noiembrie, minimele vor scădea spre 2 grade, în medie, valoare ce vor caracteriza intervalul 10 -13 noiembrie. Probabilitatea pentru precipitații va fi destul de redusă.

Cum va fi vremea în Maramureș

Până pe 2 noiembrie, media temperaturilor maxime va fi de 16…18 grade. Apoi, vremea se va răci ușor, astfel că în intervalul 3 – 10 noiembrie media temperaturilor maximelor va fi de 14…15 grade.

Răcirea va continua și după data de 10 noiembrie, astfel încât până la sfârșitul intervalului de prognoză media temperaturilor maxime va coborî spre 10 grade. Minimele vor coborî de la 8 grade, în medie în primele două nopți ale intervalului spre 6 grade în 2 noiembrie, apoi vor crește spre 10 grade în 3 noiembrie.

După data de 5 noiembrie, și până în 11 noiembrie, variațiile vor fi nesemnificative, valorile temperaturilor minime fiind de 4…6 grade. În ultimele 2 nopți ale intervalului, minimele vor coborî spre medii de 2…3 grade. Sunt șanse să plouă slab în 3 noiembrie, apoi în zilele de 5 și 6 noiembrie.

Când se răcește vremea în Moldova

Până miercuri, 2 noiembrie, media temperaturilor maxime va fi de 18…20 de grade. Apoi, vremea se va răci, astfel încât în intervalul 3 – 10 noiembrie media temperaturilor maxime va fi de 14…15 grade, iar în intervalul 11 -13 noiembrie de 10…12 grade.

Minimele vor fi cuprinse între 8 și 10 grade, în medie în intervalul 31 octombrie -3 noiembrie, vor scădea până spre 4 grade în noaptea de 4 noiembrie, apoi vor crește până în jurul a 6 grade, valoare ce va caracteriza intervalul 5- 7 noiembrie.

După 7 noiembrie, minimele vor scădea ușor spre valori medii în jurul a 4 grade, valoare ce va caracteriza intervalul 8 -13 noiembrie. Probabilitatea pentru ploi va fi mai mare în 6 noiembrie.

Se răcește și în Dobrogea, de la 1 noiembrie

În prima zi, vor mai fi maxime de 20…21 de grade, apoi temperatura va scădea spre 16 grade, în 1 noiembrie. După ziua de 2 noiembrie vremea se va răci din nou, astfel încât media maximelor va coborî treptat până spre 16 grade, în ziua de 6 noiembrie, valoare ce va fi de interes până în data de 10 noiembrie.

În intervalul 31 octombrie – 06 noiembrie, temperaturile minimele vor fi cuprinse între 9 și 12 grade, în medie, cu cele mai mari valori în prima zi a intervalului, precum și în nopțile de 3, 5 și 6 noiembrie. Probabilitatea să plouă va fi redusă.

Se anunță 26 de grade în Muntenia. Când scad și aici temperaturile

Până pe 2 noiembrie, media maximelor va fi cuprinsă între 21 și 26 de grade, cea mai mare valoare urmând a se înregistra în ziua de 2 noiembrie.

De miercuri, vremea se va răci, astfel încât maximele vor coborî spre medii în jurul a 20 de grade, până în data de 5 noiembrie, apoi spre 15…16 grade, până spre 11 noiembrie.

Pe 12 și 13 noiembrie, temperaturile maxime vor continua să scadă, până spre medii în jurul a 12 grade.

Media temperaturilor minime va fi cuprinsă între 8 și 10 grade, în perioada 31 octombrie -3 noiembrie. Ulterior nopții de 3 noiembrie, minimele vor coborî spre medii în jurul a 8…9 grade în nopțile de 7 și 8 noiembrie, apoi până spre valori în jurul a 4 grade, în intervalul 10 -13 noiembrie. Probabilitatea pentru ploi va fi redusă.

Prognoza meteo în Oltenia

În perioada 31 octombrie – 2 noiembrie, media maximelor va fi cuprinsă între 21 și 25 de grade, cu cea mai mare valoare în 2 noiembrie. După această dată se vor mai înregistra doar 17…18 grade.

Vremea va continua să se răcească ușor după ziua de 5 noiembrie. În intervalul 6 – 11 noiembrie media maximelor va fi de 15…16 grade, iar în ultimele zile de prognoză va coborî spre 12…13 grade. Minimele vor avea valori medii cuprinse între 8 și 10 grade în primele nopți ale intervalului, vor coborî ulterior spre 6 grade, în noaptea de 4 noiembrie, iar în intervalul 5 -7 noiembrie vor crește ușor până spre 7…8 grade.

Din noaptea de 8 noiembrie, vremea se va răci treptat, astfel că până la sfârșitul intervalului de prognoză media minimelor va coborî spre 4 grade. Probabilitatea pentru ploi va fi redusă.

Precipitații la munte în 5 și 6 noiembrie

Și în zona înaltă va fi cald, încă 2-3 zile. Media temperaturilor maxime va fi cuprinsă între 14 și 17 grade. Apoi, temperatura va scădea spre 8 grade, până în data de 7 noiembrie.

În intervalul 8 – 13 noiembrie, tendința vremii este de răcire, dar variațiile temperaturilor maxime vor fi nesemnificative de la o zi la alta, astfel că valorile medii ale maximelor vor fi de 6…7 grade.

Minimele vor avea valori medii cuprinse între 6 și 8 grade, în intervalul 31 octombrie – 2 noiembrie, apoi vor coborî spre 2 grade până în noaptea de 7 noiembrie. Procesul de răcire a vremii va continua și după noaptea de 7 noiembrie, astfel că până la sfârșitul intervalului de prognoză media maximelor va ajunge spre 0…1 grad.

ANM anunță că probabilitatea pentru ploi va fi în creștere în 5 și 6 noiembrie.

ADVERTISEMENT
Tags:
VIDEO Singurul filmuleț cu Bruce Lee într-o luptă MMA! Imagini incredibile publicate după...
VIDEO Singurul filmuleț cu Bruce Lee într-o luptă MMA! Imagini incredibile publicate după jumătate de secol
Lovitură de teatru în dosarul tragediei de la 2 Mai: judecătoarea Ancuța Popoviciu,...
Lovitură de teatru în dosarul tragediei de la 2 Mai: judecătoarea Ancuța Popoviciu, recuzată și transferată în aceeași zi
BREAKING NEWS! Incendiu cu degajări mari de fum lângă stadionul DINAMO! Autoritățile au...
BREAKING NEWS! Incendiu cu degajări mari de fum lângă stadionul DINAMO! Autoritățile au intervenit în forță!
Ciprian are un service auto mobil, iar afacerea sa este înfloritoare. Cât te...
Ciprian are un service auto mobil, iar afacerea sa este înfloritoare. Cât te costă dacă ai făcut pană şi chemi mecanicii la faţa locului
Uitat de lume într-un azil de bătrâni, Irinel Columbeanu a primit o veste...
Uitat de lume într-un azil de bătrâni, Irinel Columbeanu a primit o veste uriaşă din partea judecătorilor. Decizia e definitivă
Ultima oră / Îndrăgita actriță a ajuns în stare gravă la spital, în...
Ultima oră / Îndrăgita actriță a ajuns în stare gravă la spital, în urma unui accident. 'Va fi o recuperare lungă'
Guvernul „arde” bătrânii la buzunare. Cine sunt seniorii care nu primesc nimic în...
Guvernul „arde” bătrânii la buzunare. Cine sunt seniorii care nu primesc nimic în plus la pensie
Scene șocante în Parlamentul României. Doi deputați s-au luat la bătaie. Ce a...
Scene șocante în Parlamentul României. Doi deputați s-au luat la bătaie. Ce a urmat apoi
Schimbări uriașe pentru milioane de români. Se modifică totul la pensie
Schimbări uriașe pentru milioane de români. Se modifică totul la pensie
Anamaria Prodan, detalii intime despre relaţia cu Ronald Gavril: „Acesta este avantajul să...
Anamaria Prodan, detalii intime despre relaţia cu Ronald Gavril: „Acesta este avantajul să ai un iubit mai tânăr”
Șofer român de TIR, reacție uluitoare când e prins într-o parcare din Belgia...
Șofer român de TIR, reacție uluitoare când e prins într-o parcare din Belgia că dormea în camion. „Șeful preferă să plătească amenda, e mai ieftin decât hotelul”
Irinel Columbeanu, prima veste bună de când e la azil. Fostul soț al...
Irinel Columbeanu, prima veste bună de când e la azil. Fostul soț al Monicăi Gabor scapă de problemele cu banii? Ce veste a primit