News

Prognoza ANM pentru 31 octombrie – 28 noiembrie. Surprize meteo și în ultima lună de toamnă

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 31 octombrie - 28 noiembrie. Cât va mai ține vremea caldă.
28.10.2022 | 16:06
Prognoza ANM pentru 31 octombrie  28 noiembrie Surprize meteo si in ultima luna de toamna
Vremea caldă se prelungește. Prognoza ANM pentru 31 octombrie - 28 noiembrie. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Meteorologii ANM au dat publicității estimările pentru luna noiembrie. Cel puțin în prima jumătate a acestei luni, vremea va continua să fie una atipică.

Vremea caldă se prelungește. Prognoza ANM pentru 31 octombrie – 28 noiembrie

Conform specialiștilor, în următoarele săptămâni, vremea nu se va schimba foarte mult. În prima parte a lunii noiembrie, temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod obișnuit. Abia apoi par să revină valorile obișnuite pentru perioada din calendar.

ADVERTISEMENT

Trendul secetos al vremii din luna octombrie pare a se prelungi și în ultima lună de toamnă. Se anunță precipitații deficitare la nivelul întregii țări.

Prognoza pentru săptămâna 31 octombrie – 7 noiembrie

Debut atipic de lună noiembrie. Valorile termice de temperatură vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul țării, dar în mod deosebit în regiunile extracarpatice.

ADVERTISEMENT

Va ploua foarte puțin. Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane.

Cum va fi vremea în săptămâna 7 – 14 noiembrie

Și în a doua săptămână din noiembrie va fi mai cald decât în mod obișnuit. Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

ADVERTISEMENT

În continuare, nici urmă de ploi sau ninsori importante. Cantitățile de precipitații care se anunță pentru acest interval vor fi deficitare la nivelul întregii țări.

Vremea pare a se stabiliza în săptămâna 14 – 21 noiembrie

Nu va mai fi așa de cald de la jumătatea lunii viitoare. Atunci, temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.

ADVERTISEMENT

Din păcate, nu același lucru îl putem spune despre precipitații. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest va fi apropiat de cele normal.

Vreme normală în săptămâna 21 – 28 noiembrie

Temperaturile se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, în toată țara.

Vor cădea precipitații puține la munte, în centru, sud și est. În restul țării, regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal, mai precizează meteorologii.

ADVERTISEMENT
Tags: