News

Prognoza ANM pentru 4 – 17 martie. Surprize neplăcute ale vremii de Ziua Femeii

Prognoza ANM pentru intervalul 4 - 17 martie anunță surprize neplăcute din partea vremii. Se va întâmpla chiar înainte de Ziua Femeii.
04.03.2024 | 14:41
Prognoza ANM pentru 4  17 martie Surprize neplacute ale vremii de Ziua Femeii
Surprize neplăcute ale vremii de Ziua Femeii, se anunță în prognoza ANM. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru intervalul 4 – 17 martie, adică pentru următoarele două săptămâni, anunță o evoluție destul de nedorită a vremii pe teritoriul țării noastre. Ce se va întâmpla chiar înainte de 8 Martie – Ziua Femeii.

Surprize neplăcute ale vremii de Ziua Femeii, se anunță în prognoza ANM

Intrarea calendaristică în sezonul primăverii nu înseamnă că am scăpat definitiv de fenomenele de iarnă. Încă din weekend, directorul adjunct al Administrației Naționale de Meteorologie, Florinela Georgescu, spunea că în România vor urma intervale cu temperaturi negative.

ADVERTISEMENT

Luni, acest lucru a fost reconfirmat de prognoza ANM pentru următoarele două săptămâni. Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie anunță că vremea caldă din aceste zile va lăsa locul unui val de aer rece.

Vom avea alternanţele termice importante, cu valori maxime de până la 18 grade, dar şi minime de -4 grade la munte. De asemenea, precipitaţiile pe arii relativ extinse vor caracteriza regimul termic, pe parcursul următoarelor două săptămâni, în majoritatea regiunilor. În unele zone vor fi raportate și lapoviță sau ninsoare.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea în Banat

În vestul țării, luni și marți sunt așteptate medii ale valorilor diurne în jurul a 17 grade şi ale celor nocturne de 5 – 6 grade. Apoi, până în jurul datei de 8 martie se va răci. Se vor înregistra medii ale maximelor de 11 grade şi ale minimelor de până la 2 grade.

După această dată nu vor mai fi variații termice, dar în general tendința va fi de creștere a valorilor de temperatură și se vor înregistra medii diurne de 13 – 16 grade şi nocturne de 3 – 5 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în zilele de 6, 7 și 8 martie și după data de 11 martie.

ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru Crişana

La fel ca în Banat, și în Crișana vremea va fi deosebit de caldă în primele zile. Maximele vor urca până la 18 grade. Și aici, în perioada 5-8 martie, valorile termice vor fi în scădere şi se vor înregistra medii ale maximelor de 10 – 11 grade şi ale minimelor în jurul a 1 grad.

După aceea, nu vor mai fi alternanţe termice, dar în general tendinţa va fi de creştere a valorilor de temperatură şi se vor înregistra medii diurne de 12 – 15 grade şi nocturne de 3 – 5 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în zilele de 6, 7 şi 8 martie şi după data de 11 martie.

ADVERTISEMENT

Nopți sub limita înghețului în Transilvania

În centrul țării, pe 4 și 5 martie, vremea va fi anormal de caldă. Vor fi medii ale valorilor maxime de 15 – 16 grade şi ale celor nocturne în jurul a 2 grade. Urmează apoi o răcire până la 9 – 10 grade.

Minima va ajunge la -3 grade. Ulterior, vor mai fi variaţii termice, dar în general tendinţa va fi de creştere a valorilor de temperatură şi se vor înregistra medii diurne de 10 – 14 grade şi nocturne de 0 – 2 grade. Va ploua sau vor fi precipitații mixte în zilele de 6 şi 7 martie şi începând cu data de 11 martie, până spre sfârşitul intervalului.

Prognoza ANM pentru nordul țării

Primăvară veritabilă în primele două zile ale săptămânii, în Maramureș. Vremea va fi deosebit de caldă, iar maximele urcă spre 16 – 17 grade. Nopțile aduc minime în jurul a 3 grade.

De miercuri, se va răci. Se vor înregistra medii ale maximelor de 11 grade şi minime în jurul a -1 grad. După aceea nu vor mai fi alternanţe termice, dar în general tendinţa va fi de creştere a valorilor de temperatură şi se vor înregistra medii diurne de 11 – 13 grade şi nocturne de până la 3 grade. Va ploua în prima săptămână, iar probabilitatea va fi în creştere în a doua jumătate din interval.

Răcire accentuată în zona Moldovei

Până pe 7 martie, în Moldova vor fi zile calde, cu maxime de 12-13 grade. Din ajun de 8 martie, valorile scad până spre 6 grade. Nopțile aduc înghețul, cu valori de -3 … -4 grade.

Apoi, până la începutul celei de-a doua săptămâni, vremea se va încălzi. Mediile valorilor maxime vor ajunge la 12 – 13 grade şi ale celor nocturne la 2 – 3 grade. Șanse pentru precipitaţii vor fi doar în a doua săptămână din interval.

Cum va fi vremea în Dobrogea

Se răcește vremea și în sud-est. De la 11 grade, mercurul din termometre va scădea până spre 5 – 6 grade. Vor fi și nopți cu îngheț, valori de -2 ..-3 grade grade.

Apoi, până în data de 12 martie, vremea se va încălzi din nou. Mediile valorilor maxime vor ajunge la 14 grade şi cele nocturne la 5 – 6 grade. Există șanse de precipitaţii doar pe parcursul săptămânii viitoare.

Prognoza ANM pentru Muntenia

După zile cu valori de 15 – 16 grade, în sud nu vor mai fi maxime de peste 8-9 grade, de la mijlocul săptămânii. De asemenea, minimele scad de la 3 – 4 grade la -3 grade.

Apoi, de la începutul celei de-a doua săptămâni, temperatura aerului va fi în creştere. Mediile valorilor maxime vor ajunge la 16 grade şi ale celor nocturne spre 4 grade. Sunt condiţii pentru precipitaţii în prima săptămână, mai ales în zilele de 6 şi 7 martie. Apoi, probabilitatea va fi în creştere în a doua jumătate a intervalului.

Evoluția vremii în Oltenia

Până în jurul datei de 7 martie, în Oltenia va fi cald 15 grade. Apoi, maximele scad până la 8 grade. În paralel, minimele ajung de la 3 – 5 grade, până la -1 grad. Ulterior, până la începutul celei de-a doua săptămâni, temperatura aerului va fi în creştere.

Vor fi condiţii pentru precipitaţii atât în prima săptămână, mai ales în zilele de 6 şi 7 martie, cât și în cea de-a doua jumătate a intervalului, anunță cei de la Administrația Națională de Meteorologie.

Răcire importantă la munte

După ce luni și marți vor fi maxime de 5-6 grade, de miercuri, la munte, valorile maxime vor fi în scădere. Vor fi medii diurne de zero grade. Valorile minimelor vor caracteriza o vreme rece: -6 grade.

Apoi, vor mai fi variaţii termice, dar în general tendinţa va fi de creştere a valorilor de temperatură şi se vor înregistra medii diurne de 2 – 4 grade şi nocturne de la -4 grade la -1 grad. Vor fi precipitații amestecate în zilele de 6 şi 7 martie şi, începând cu data de 11 martie, până spre sfârşitul intervalului.

ADVERTISEMENT
Tags: