News

Se schimbă vremea în România. Vin nopți cu temperaturi negative și ninsori și lapoviță

ANM anunță schimbări bruște de temperatură. Primăvara a venit în România, dar vremea se va schimba în următoarea lună
04.03.2024 | 08:41
Se schimba vremea in Romania Vin nopti cu temperaturi negative si ninsori si lapovita
Prognoza meteo pentru următoarele săptămâni. Revin ninsorile în România, avertizează ANM. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

După o perioadă neobișnuit de călduroasă, specialiștii în meteorologie avertizează că România se pregătește să întâmpine un val de aer rece. Această schimbare bruscă de temperatură va determina scăderea abruptă a acestora, iar în unele regiuni se prognozează temperaturi sub nivelul de îngheț.

România se pregătește să întâmpine un val de aer rece

În ciuda sosirii primăverii, se anunță revenirea ninsorilor în diverse zone ale țării. Potrivit declarațiilor directorului adjunct al Administrației Naționale de Meteorologie, Florinela Georgescu, într-o intervenție la România TV, se așteaptă ca temperaturile negative să revină în luna martie pe teritoriul României.

ADVERTISEMENT

„Vom avea o vreme tipica pentru martie, o vreme capricioasă cu schimbari in regimul de temperatura. Luni va fi mai cald decat duminică. În Dealurile de Vest temperaturile vor urca până la 19 grade. În sud se anunță maxime de 15 … 17 grade.

De marti vor scădea mai ales in regiunile sudice si estice ale țării unde vor aparea ploi. În zona montana mai inalta trecator marti si miercuri vor fi precipitatii sub formă de lapovita si ninsoare.

ADVERTISEMENT

Temperaturile se apropie de normalul acestei perioade la sfârșitul saptamanii cand e posibil sa se incalzeasca. În cealalta saptamana dupa 11 martie am putaea avea temperaturi scazute și din nou in zonele montane lapovita si ninsoare. 

Cum va arăta vremea în următoarele săptămâni

În ceea ce privește prognoza pe termen mediu, se estimează că în intervalul 4-11 martie temperaturile vor fi mai ridicate decât media normală pentru această perioadă, pe întreg teritoriul țării, potrivit ANM. Cu toate acestea, regiunile vestice și nord-vestice, în special zona nordică a Carpaților Orientali, vor înregistra deficite semnificative de precipitații, în timp ce restul țării se va bucura de cantități apropiate de normă.

ADVERTISEMENT

În săptămâna 11-18 martie, se preconizează că temperaturile medii vor fi peste medie pentru această perioadă, în toată țara, iar cantitățile de precipitații vor fi în general în jurul valorilor normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Pentru perioada 18-25 martie, se anticipă că temperatura medie a aerului va fi mai ridicată decât de obicei în această perioadă, în toate regiunile. Regimul de precipitații se va situa în apropierea mediei normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României.

ADVERTISEMENT

În săptămâna 25 martie – 1 aprilie, se așteaptă ca temperaturile medii să fie mai ridicate decât în mod obișnuit pentru această perioadă, pe tot teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de normă, în toate regiunile țării, conform informațiilor furnizate de ANM.

ADVERTISEMENT
Tags: