News

Prognoza ANM pentru 6 iunie – 4 iulie. Fenomenul care pune stăpânire pe România în următoarele săptămâni

Meteorologii ANM au emis prognoza pentru intervalul 6 iunie - 4 iulie. În următoarele săptămâni, un fenomen nedorit va pune stăpânire pe România, conform estimărilor specialiștilor.
03.06.2022 | 18:08
Prognoza ANM pentru 6 iunie  4 iulie Fenomenul care pune stapanire pe Romania in urmatoarele saptamani
Prognoza pentru perioada 6 iunie - 4 iulie. ANM anunță că seceta se intensifică în România. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Conform datelor ANM, vremea se încălzește tot mai mult de la o zi la alta. Precipitațiile așteptate în următoarele săptămâni sunt tot mai puține.

Prognoza pentru perioada 6 iunie – 4 iulie. ANM anunță că seceta se intensifică în România

Meteorologii ANM anunță că vremea se încălzește din ce în ce mai tare pe parcursul lunii iunie.

ADVERTISEMENT

Cele mai ridicate valori de temperatură vor fi la finalul lunii iunie și la începutul lunii iulie, arată prognoză pe patru săptămâni a Administrației Naționale de Meteorologie.

Agricultura primește o nouă lovitură de proporții. Datele estimative ale ANM indică o accentuare a secetei în perioada imediat următoare. Iată prognoza pentru fiecare săptămână în parte:

ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru săptămâna 6 – 13 iunie

De lunea viitoare, valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României.

Din păcate pentru zona agricolă, regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sudice, centrale și nordice.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea în săptămână 13 – 20 iunie

De la mijlocul lunii iunie, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, ușor mai ridicate în regiunile vestice și local în cele sudice.

În continuare, cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în jumătatea vestică a țării.

ADVERTISEMENT

Prognoza pentru săptămâna 20 – 27 iunie

În săptămâna 20-27 iunie, temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sudice.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest va fi deficitar.

Datele meteo pentru săptămâna 27 iunie – 4 iulie

În finalul lunii iunie și debutul lui iulie, mediile de temperatură se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice.

Ploile vor continua să fie puține. ANM anunță că precipitațiile estimate pentru această perioadă vor avea o tendință deficitară în majoritatea regiunilor, dar mai ales în jumătatea vestică a țării.

ADVERTISEMENT