News

Prognoza ANM pentru 7 – 20 august. Cum va fi vremea în minivacanța de Sf. Maria

ANM a emis prognoza pentru următoarele două săptămâni: perioada 7 - 20 august. Aflăm cum va fi vremea în minivacanța de Sf. Maria.
07.08.2023 | 16:40
Prognoza ANM pentru 7  20 august Cum va fi vremea in minivacanta de Sf Maria
ANM anunță caniculă în minivacanța de Sf. Maria: prognoza pentru 7 - 20 august. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru intervalul 7 – 20 august vine cu vești bune pentru români. Minivacanța de Sf. Maria se anunță una cu vreme frumoasă, fără ploi, și cu temperaturi caniculare doar în unele regiuni.

ANM anunță caniculă în minivacanța de Sf. Maria: prognoza pentru 7 – 20 august

Debutul agitat de lună august, cu furtuni puternice, vijelii, grindină, dar și cu maxime insuportabile de peste 40 de grade, nu se va mai repeta în următoarele două săptămâni.

ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță o vreme schimbătoare în următoarea perioadă. Urmează zile mai răcoroase în țara noastră. Abia în perioada de Sf. Maria, când vine o nouă minivacanță pentru cetățeni, căldura va reveni în prim-plan. Iată datele pentru fiecare regiune în parte.

Prognoza meteo pentru Banat

Până pe 10 august, maximele se vor situa sub mediile multianuale specifice perioadei. Media acestora se va situa între 23 și 26 de grade. După această dată, valorile termice maxime vor fi în creștere și mai ales în a doua săptămână din interval vremea va deveni călduroasă. Atunci, mediile se vor situa în jurul a 34 de grade.

ADVERTISEMENT

Până în jurul datei de 12 august, minimele vor varia între 10 și 13 grade. Apoi, vor fi în creștere până la 17…18 grade. Sunt șanse mari de ploaie până spre finalul primei săptămâni. Ulterior, după data de 11 august, condițiile pentru manifestări de instabilitate vor fi reduse.

Prognoza ANM pentru Crişana

La fel ca în Banat, și aici valorile termice diurne, până în jurul datei de 10 august, se vor situa sub mediile multianuale specifice perioadei: vor oscila între 22 și 26 de grade. După data de 10 august, valorile termice maxime vor fi în creștere treptată și mai ales în a doua jumătate a intervalului vremea va deveni călduroasă, cu medii ce vor atinge33…34 de grade.

ADVERTISEMENT

Șanse mai ridicate de precipitații vor fi până în data de 11 august. După această dată, probabilitatea pentru manifestări de instabilitate va fi redusă, vremea fiind în general frumoasă.

Cum va fi vremea în Transilvania

Răcoare se anunță în următoarele zile și în Ardeal. Până în jurul datei de 11 august, mediile temperaturilor maxime vor oscila între 21 și 24 de grade. După data de 11 august, vremea se va încălzi și va deveni local călduroasă, iar mediile maximelor vor ajunge să se situeze în jurul a 31 de grade.

ADVERTISEMENT

În prima săptămână din intervalul de prognoză, media valorilor nocturne va avea ușoare variații în jurul a 10 grade. Ulterior, temperaturile nocturne vor fi în creștere, iar media acestora va ajunge la 13…14 grade. Până pe 11 august vor mai fi. Mai ales în a doua săptămână, probabilitatea pentru manifestări de instabilitate va fi redusă.

Prognoza pentru Maramureş

Se anunță medii ale maximelor de 21…24 de grade și ale minimelor de 10…12 grade, în Maramureș. Abia de la sfârșitul primei săptămâni, vremea se va încălzi. Media regională a valorilor diurne va ajunge la 31…32 de grade, iar a celor nocturne la 15…16 grade. Până la finalul primei săptămâni, local vor mai fi averse, dar în a doua săptămână, probabilitatea pentru manifestări de instabilitate va fi redusă.

Cum va fi vremea pe litoral

Pe 7 și 8 august, valorile termice vor fi în scădere și se vor situa sub mediile multianuale. Media maximelor va ajunge la 25 de grade și a minimelor la 15…16 grade. Apoi, la malul mării, vremea se va încălzi treptat, media regională a valorilor diurne va ajunge la 32…33 de grade, iar a celor nocturne la 19…20 de grade.

În aceste zile, adică la începutul primei săptămâni, vor mai fi posibile averse slabe și descărcări electrice. Ulterior, mai ales în a doua jumătate a intervalului, probabilitatea de ploaie va fi redusă.

Prognoza ANM pentru Muntenia

Și în sud, în primele două zile, valorile termice vor fi în scădere. Vor ajunge să se situeze sub mediile multianuale: spre 24 de grade. Apoi, vremea se va încălzi treptat, va deveni călduroasă, izolat caniculară mai ales în a doua săptămână.

Atunci, media valorilor din timpul zilei va ajunge la 34…35 degrade, iar a celor nocturne la 17…18 grade. Probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi ridicată doar în primele trei zile din interval.

Caniculă în Oltenia de Sf. Maria

Luni și marți, valorile termice vor fi în scădere, iar mediile maximelor vor fi de 25…27 de grade și ale minimelor de 12…14 grade. Apoi, vremea va intra într-un proces de încălzire și va deveni călduroasă. Izolat va fi caniculă, mai ales în a doua săptămână din interval când mediile regionale ale valorilor diurne vor fi de 34 de grade și ale celor nocturne de 17…18 grade.

În cea mai mare parte a intervalului probabilitatea de ploaie va fi redusă. Doar în primele trei zile din interval vor fi averse și posibil descărcări electrice.

Prognoza ANM la munte

Și în zona înaltă, vremea se va încălzi treptat, în special în a doua săptămână din interval. Media temperaturilor diurne va crește de la 12 grade spre 22 de grade, iar a minimelor de la 6 grade la 13 grade. Va mai ploua până în data de 11 august. După această dată, probabilitatea pentru manifestări de instabilitate va fi redusă.

ADVERTISEMENT
Tags: