News

Prognoza ANM pentru duminică, 11 iulie. Zonele afectate de caniculă și furtuni

Prognoza emisă de ANM pentru ziua de duminică, 11 iulie, anunță atât caniculă, cât și furtuni în mai multe zone din țară.
10.07.2021 | 19:38
Prognoza ANM pentru duminica 11 iulie Zonele afectate de canicula si furtuni
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță că vremea din România își va păstra și duminică, 11 iulie, aceleași caracteristici.

Astfel, se va păstra aspectul călduros și canicular în sud-vest, acolo unde disconfortul termic se va menține ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități la câmpie.

ADVERTISEMENT

După orele prânzului şi seara, în zonele montane şi în nord-vest şi sud-est, se vor semnala averse ce pot avea şi caracter torențial, descărcări electrice şi izolat, posibil, grindină. Temperaturile maxime vor ajunge până la 35 de grade.

Prognoza ANM pentru duminică, 11 iulie. Se anunță caniculă și furtuni

Potrivit ANM, vremea va fi călduroasă, izolat caniculară în sud-vest. Disconfortul termic se va menține ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități la câmpie.

ADVERTISEMENT

Cerul, variabil în primele ore ale zilei, va prezenta înnorări temporar accentuate în special după-amiaza şi seara când local în zonele montane şi pe arii mai restrânse îndeosebi în regiunile nord-vestice şi sud-estice se vor semnala averse ce pot avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi izolat, posibil, grindină.

Specialiștii estimează că, pe spații mici, se vor înregistra cantități de apă mai însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări ziua în sud-vest, dar de scurtă durată și asociate ploilor.

ADVERTISEMENT

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 27…28 de grade pe litoral şi în depresiuni şi 35 de grade în Oltenia şi Banat, iar cele minime se vor situa în general între 14 şi 21 de grade.

Cum va fi vremea în Capitală duminică

În noaptea de sâmbătă spre duminică, în București, cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 16…18 grade, uşor mai scăzută în zona de la periferie.

ADVERTISEMENT

Pe parcursul zilei de duminică, vremea va fi călduroasă, cu disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va putea atinge pragul critic de 80 de unități.

Cerul va fi variabil, mai mult senin în primele ore ale zilei şi noaptea, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Temperatura maximă va fi de 32…34 de grade, iar cea minimă de 17…19 grade. Presiunea atmosferică nu va avea variații semnificative.

ANM anunță că și de luni vom avea vreme similară, cu valori caniculare, dar și cu instabilitate după amiaza în mai multe regiuni.

ADVERTISEMENT