News

Prognoza ANM pentru intervalul 10 – 23 octombrie. Ce se întâmplă cu temperaturile de la mijlocul lunii

Specialiștii ANM au emis prognoza pentru intervalul 10 - 23 octombrie. În următoarele două săptămâni, vremea va avea o evoluție surprinzătoare. Maximele vor fi în creștere.
10.10.2022 | 15:32
Prognoza ANM pentru intervalul 10  23 octombrie Ce se intampla cu temperaturile de la mijlocul lunii
ANM a emis prognoza ANM pentru 10 - 23 octombrie. Temperaturi în creștere după jumătatea lunii. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Conform datelor prezentate de meteorologi, toamna acestui an continuă să fie una plăcută în majoritatea zonelor. Temperaturile se mențin la un nivel ridicat, iar soarele va străluci în majoritatea zonelor.

ANM a emis prognoza ANM pentru 10 – 23 octombrie. Temperaturi în creștere după jumătatea lunii

Luni, 10 octombrie, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a dat publicității prognoza pentru următoarele două săptămâni.

ADVERTISEMENT

Informațiile specialiștilor spun că temperaturile maxime vor atinge valori de 20, 22 sau chiar 23 de grade Celsius în cea de-a doua parte a intervalului de prognoză.

În privința ploilor, acestea vor cădea pe arii restrânse și în cantități deloc importante. Șanse mai mari vor fi în perioada 11 – 15 octombrie.

ADVERTISEMENT

Iată buletinul ANM pentru fiecare regiune din țară:

Prognoza ANM pentru Banat

Luni, vremea încă va fi relativ caldă. Valorile maxime vor fi de 20…22 de grade. Din 11 octombrie vom asista la o răcire.

Astfel, în perioada 12 – 15 octombrie vor fi maxime termice de 18…19 grade. Urmează o încălzire importantă de la mijlocul lunii. Aceasta va însemna o medie regională în general de 22… 23 de grade. Temperaturile minime vor fi în medie de 8… 11 grade.

ADVERTISEMENT

Doar local și temporar se vor semnala ploi slabe în perioada 11 – 15 octombrie. În restul intervalului probabilitatea pentru ploi va fi redusă.

Cum va fi vremea în Crișana

Săptămâna debutează cu maxime de 20 de grade. De marți se va produce o scădere de temperatură, astfel că în perioada 11 – 15 octombrie, media regională a valorilor diurne va fi de 17… 18 grade.

ADVERTISEMENT

Căldura revine în a doua jumătate a intervalului, când media regională a temperaturilor maxime se va situa la valori de 21… 23 de grade. Minimele vor avea mici variații în prima săptămână, respectiv valori cuprinse între 6 și 9 grade, apoi media acestora va fi de 8… 9 grade.

Doar în perioada 11 – 15 octombrie vor fi ploi slabe. În restul intervalului, probabilitatea pentru ploi va fi redusă.

Vremea în Ardeal

În primele zile, valorile termice diurne vor fi apropiate de mediile multianuale, respectiv, valori în medie de 16…18 grade, iar nopțile vor fi relativ calde pentru această perioadă, cu o medie regională, în general peste 8…9 grade.

După jumătatea lunii, din 16 octombrie, vremea va intra într-un proces de încălzire și va deveni caldă pentru această dată, cu o medie a temperaturilor maxime ce va ajunge la 20… 22 de grade, iar minimele vor fi de 5… 7 grade.

Va ploua local și temporar în perioada 12 – 14 octombrie. În restul intervalului, doar pe arii restrânse vor mai fi posibile ploi slabe.

Prognoza pentru Maramureș

Până pe 16 octombrie, valorile termice din timpu lzilei vor fi apropiate de mediile multianuale, respectiv valori de 16… 18 grade.

De duminică, vremea va intra într-un proces de încălzire și va deveni caldă pentru această perioadă, cu o medie a temperaturilor maxime ce va ajunge la 20…21 de grade. Temperaturile minime vor avea mici variații în prima săptămână, la valori cuprinse între 4 și 9 grade, apoi media se va situa în jurul a 7 grade.

De marți, 12 octombrie, vor fi intervale în care local și temporar se vor semnala ploi slabe.

Ploi puține în Moldova

Până pe 15 octombrie media temperaturilor maxime va fi de 15… 18 grade, valori ce vor caracteriza o vreme normală termic. Apoi, se așteaptă temperaturi maxime peste normele climatologice, la o medie regională ce se va menține la peste 20 de grade până spre finalul intervalului de anticipație.

Minimele vor fi în medie de 7… 9 grade, cu excepția nopții de 10/11 octombrie, când media acestora va scădea spre 3… 4 grade.

Doar local și temporar se vor semnala ploi slabe în perioada 12 – 14 octombrie. În restul intervalului, probabilitatea pentru ploi pe arii restrânse va fi redusă.

Cum va fi vremea pe litoral

În Dobrogea, valorile termice diurne se vor situa în jurul a 18 grade în prima săptămână, apoi se va încălzi ușor și în această regiune, până spre o medie de 20… 21 de grade.

Valorile nocturne nu vor avea variații semnificative pe parcursul intervalului. Media acestora se va situa la valori de 10… 12 grade.

Crește probabilitatea pentru ploi slabe în perioada 12 – 14 octombrie și din nou spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni.

Maxime de până la 22 de grade în Muntenia

Până duminică, vor fi valori maxime de 18… 20 de grade. Din a doua săptămână, valorile termice vor crește ușor și treptat și vor caracteriza o vreme mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă, media maximelor urmând a se situa în jurul a 22 de grade.

În privința temperaturilor nocturne, acestea vor avea variații semnificative în primele zile, când vor fi cuprinse în medie între 7 și 11 grade. Apoi media estimată va fi de 7… 8 grade.

Între 12 și 14 octombrie, local și temporar se vor semnala ploi slabe. În restul intervalului, doar pe arii restrânse vor mai fi posibile ploi slabe, cel mai probabil spre finalul intervalului.

Cum va fi vremea în Oltenia

Din 11 octombrie va avea loc o scădere de temperatură, până la o medie regională de 16 grade. În a doua săptămână, vremea va deveni caldă pentru această perioadă, cu valori în medie de 20… 22 de grade.

Valorile de peste noapte vor fi în jurul a 10 grade în primele 4 zile ale intervalului, iar ulterior media acestora va scădea la 7… 8 grade.

Local și temporar va ploua în perioada 11 – 15 octombrie. În restul intervalului probabilitatea pentru ploi va fi redusă.

Prognoza pentru zona de munte

La munte, vremea va fi normală din punct de vedere termic în prima săptămână, cu o medie a maximelor de 8… 10 grade. Apoi se va încălzi în toată zona, iar până spre finalul perioadei de prognoză, media maximelor se va situa în jurul a 14 grade.

În prima săptămână, ne așteptăm la valori minime de 2… 4 grade. Ele vor ajunge la 6… 7 grade în a doua săptămână.

Va ploua doar local și temporar în perioada 12 – 14 octombrie. În restul intervalului, doar pe arii restrânse vor mai fi posibile ploi slabe.

ADVERTISEMENT
Tags: