News

Prognoza ANM pentru joi, 13 ianuarie. Iarnă veritabilă: ger, lapoviță și ninsoare

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru ziua de joi, 13 ianuarie. Se anunță iarnă veritabilă în țară, cu ger, lapoviță și ninsoare.
12.01.2022 | 20:03
Prognoza ANM pentru joi 13 ianuarie Iarna veritabila ger lapovita si ninsoare
ADVERTISEMENT

Vremea severă de iarnă care a pus stăpânire pe România în această săptămână va continua și joi, 13 ianuarie, conform datelor ANM.

Meteorologii anunță în continuare ger, precum și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare în mai multe zone din țară.

ADVERTISEMENT

ANM anunță ger, lapoviță și ninsoare. Prognoza meteo pentru ziua de joi

Joi dimineața, vremea se va menține geroasă în majoritatea zonelor. Cerul va avea unele înnorări în regiunile sudice, sud-vestice, unde pe suprafețe restrânse vor fi posibile burnițe și fulguieli, iar în restul țării cerul va fi mai mult senin.

Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în zona montană înaltă și pe litoral. Temperaturile minime vor fi cuprinse în general între -18 și -7 grade. Pe arii restrânse va fi ceață asociată cu depunere de chiciură, iar pe spații mici posibile depuneri de polei.

ADVERTISEMENT

Pe parcursul zilei, va fi deosebit de rece în regiunile intracarpatice. Temperaturile maxime se vor încadra între -6 și 4 grade, iar cele minime, cu mult mai mari decât în noaptea precedentă, se vor situa între -10 și 1 grad.

Vor fi și zone cu precipitații. În jumătatea nordică a țării, din a doua parte a zilei nebulozitatea se va extinde treptat, iar cu o probabilitate mai ridicată seara și noaptea se vor semnala precipitații slabe, sub formă de ninsoare, iar în Moldova trecător și lapoviță.

ADVERTISEMENT

În restul teritoriului, cerul va fi variabil și doar cu totul izolat, noaptea, vor fi posibile fulguieli.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, cu precădere în zona înaltă, unde rafalele vor depăși 80…90 km/h spulberând zăpada, iar pe arii mai restrânse și în a doua parte a intervalului și în Oltenia, nordul Moldovei și pe litoral, dar la viteze în general de 40…50 km/h. Dimineața și noaptea, izolat va fi ceață, asociată cu depunere de chiciură, anunță ANM, conform ObservatorNews.

ADVERTISEMENT

Cum se anunță vremea în Capitală

În București, vremea va fi rece, mai ales dimineața și noaptea. Cerul va avea înnorări în primele ore ale intervalului și din nou în cursul nopții, iar în restul timpului va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 1 grad, iar cea minimă va fi de -5…-4 grade, mai scăzută în zona preorășenească.

Cei care merg la munte în aceste zile trebuie să știe că și aici vremea se va menține deosebit de rece, geroasă dimineața, iar noaptea în special la altitudini mari.

Din a doua parte a zilei dinspre masivele nordice nebulozitatea accentuată se va extinde treptat, iar trecător, mai ales seara și noaptea va ninge slab pe arii restrânse. Vântul va avea intensificări viteze mai mari urmând a se înregistra în zona înaltă, unde rafalele vor depăși 80…90 km/h spulberând zăpada.

ADVERTISEMENT