News

Prognoza ANM pentru perioada 2 mai-30 mai 2022. Cum fi vremea luna viitoare

Prognoza ANM pentru perioada 2 mai-30 mai 2022. Meteorologii au transmis cum va fi vremea pe parcursul a patru săptămâni. Vor dispărea ploile de luna viitoare?
29.04.2022 | 09:37
Prognoza ANM pentru perioada 2 mai30 mai 2022 Cum fi vremea luna viitoare
Cum va fi vremea în luna mai. Sursa foto: hepta
ADVERTISEMENT

ANM a transmis prognoza meteo pentru patru săptămâni. Meterologii au caracterizat starea vremii de pe tot parcursul lui mai, ultima lună a primăverii.

Prognoza meteo pentru patru săptămâni. Ploi și frig și în mai?

Rămâne de văzut dacă și în mai, la fel în ca în aprilie, se vor manifesta ploi și frig. Iată în rândurile următoare valorile termice și condițiile meteo pentru un interval de 30 de zile.

ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru perioada 2 mai 2022-9 mai 2022

În acest interval, se vor manifesta precipitațiile, adică nu vor lipsi ploile. Regimul pluviometric va fi unul deficitar în mare parte din țară, mai ales în cele extracarpatice.

De altfel, sunt așteptate temperaturi mai mari decât cele specifice primăverii, în toată România.

ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru 9 mai 2022-16 mai 2022

Această perioadă va avea temperaturi obișnuite anotimpului de primăvară, ceea ce înseamnă că vremea se va mai încălzi. Valoarea termică a aerului va fi una constantă în întreg teritoriul.

Referitor la cantitatea de precipitații, va fi una deficitară în toată țara, în special în zona montană.

ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru 16 mai 2022-23 mai 2022

În intervalul 16 mai 2022-23 mai 2022, vremea se va menține cu valori termice normale. Va fi cald, în general, puțin mai frig, însă, în regiunile extracarpatice.

Regimul pluviometric va fi tot unul deficitar în majoritatea țării, cu insistență în cele extracarpatice.

ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru 23 mai -30 mai 2022

În ultima săptămână a lunii mai, mediile valorilor termice vor fi ușor trecute de cele obișnuite primăverii, mai ales în partea de sud a României.

În ceea ce privește cantitatea de precipitații, va fi una deficitară în jumătatea estică. În restul teritoriului, vor fi apropiate de cele normalei perioadei.

Coduri galbene de ceață în țară

Între timp, ANM a emis două avertizări de coduri galbene de ceață, valabile de vineri dimineață, de la ora 6:00, până la ora 10:00. Vizate sunt zona continentală a județului Constanța și județele Giurgiu și Dâmbovița.

”Județul Giurgiu: Bolintin-Vale, Florești-Stoenești, Ulmi, Găiseni, Vânătorii Mici, Ogrezeni, Crevedia Mare, Cosoba;

Județul Dâmboviţa: Găești, Titu, Potlogi, Cornești, Corbii Mari, Băleni, Dragodana, Răcari, Bucșani, Crevedia, Petrești, Văcărești, Cojasca, Lungulețu, Mătăsaru, Gura Șuții, Ciocănești, Odobești, Tărtășești, Finta, Braniștea, Uliești, Mogoșani, Conțești, Vișina, Nucet, Brezoaele, Sălcioara, Poiana, Dobra, Cobia, Produlești, Costeștii din Vale, Crângurile, Raciu, Morteni, Lucieni, Perșinari, Gura Foii, Butimanu, Răscăeți, Slobozia Moară, Cornățelu, Bilciurești”, conform ANM.

ADVERTISEMENT
Tags: