Life

Prognoza meteo 22 decembrie 2023. Cum e vremea astăzi în toată țara

Mai sunt doar câteva zile până la Crăciun! Din păcate, România nu va fi ferită de impactul cu furtuna PIA, cea are a blocat călătoriile în Europa.
22.12.2023 | 07:22
Prognoza meteo 22 decembrie 2023 Cum e vremea astazi in toata tara
Prognoza meteo 22 decembrie 2023. Furtuna PIA va ajunge și în România/ sursa foto: pixabay
ADVERTISEMENT

Vineri, 22 decembrie 2023, vremea se va schimba radical! ANM a emis un cod galben și portocaliu pentru anumite zone din țară. Iată ce anunță meteorologii și ce temperaturi vor fi astăzi. De asemenea, meteorologii anunță că furtuna PIA va lovi și tara noastră, în următoarele zile, cu forţa unui uragan.

Prognoza meteo 22 decembrie 2023. Furtuna Pia ajunge în România

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță că vremea se schimbă vineri, 22 decembrie 2023, și aduce avertizări pentru unele zone. Începând de vineri (22 decembrie 2023) și până la sfârșitul săptămânii (duminică, 24 decembrie), vântul va avea intensificări masive în toată țara. Vinovată ar fi furtuna Pia, care va aduce schimbări climatice. România, dar și alte țări din Europa vor fi afectate de acest fenomen.

ADVERTISEMENT

Furtuna urmează să ajungă în România în perioada 21-22 decembrie 2023, chiar înainte de Crăciun şi va lovi cu forţa unui uragan. Viteza rafalelor de vânt urmează să fie de până la 130 de km/h, în aproape toate zonele din țară. În vest, centru şi nord, cu vânt, lapoviţă şi ninsori, dar şi cu un viscol puternic în zona de munte, informează Antena 3.

În zonele montane, vor fi rafale de 90…100 km/h, iar în Transilvania, sudul Olteniei, al Munteniei și local în Dobrogea, viteza vântului va atinge 65…70 km/h și pe arii restrânse chiar și 80 km/h. Temperaturile vor scădea simțitor în termometre în aceste zile.

ADVERTISEMENT

„Temperaturile încep să scadă, deși rămân în continuare peste ceea ce ar trebui să avem în mod normal pentru această perioadă. Însă trendul este de scădere, astfel încât vom avea maxime cuprinse, în marea lor majoritate, între 3 și 8…9 grade, cu alte cuvinte mai scăzute decât astăzi”, a explicat meteorologul Meda Andrei, la Antena 3.

Avertizare de viscol, în aproape toate zonele țării

În unele regiuni ale țării, vor fi intensificări locale și temporare, cu viteze în general de 55…60 km/h. Turiștii care ajung la munte în weekend-ul dinainte de Crăciun se pot bucura de zăpadă, căci va ninge viscolit, local moderat cantitativ (25…30 l/mp și peste 40… 50 l/mp în Carpații Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali).

ADVERTISEMENT

Totodată, în noaptea de vineri spre sâmbătă (22/23 decembrie) în Maramureș și Transilvania va ninge viscolit și se va depune strat de zăpadă. Vor fi ninsori slabe viscolite și în Moldova, în Crișana și în Banat.

Cum va fi vremea în București

În București, vremea de vineri, 22 decembrie 2023, arată că cerul va avea înnorări și trecător vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla moderat în prima parte a zilei, urmând să se intensifice spre seară. Temperatura maximă va fi de 9-10 grade, iar cea minimă de 1-2 grade.

ADVERTISEMENT

Pentru săptămâna 18-25 decembrie 2023, ANM arată că valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile nord-estice și în extremitatea de sud a țării. De Crăciun, vremea va fi frumoasă, iar temperaturile se vor situa în jurul valorii de 15 grade Celsius în sudul țării.

ADVERTISEMENT