News

Prognoza meteo până în weekend. Vremea rea continuă: unde lovesc furtunile, vijeliile și ploile abundente

18.06.2020 | 09:14
Prognoza meteo pana in weekend Vremea rea continua unde lovesc furtunile vijeliile si ploile abundente
ADVERTISEMENT

Prognoza meteo până în weekend anunță continuarea instabilității accentuate în România.

La fel ca în ultimele zile, vom avea parte de furtuni, vijelii, căderi de grindină și ploi abundente care pot provoca noi viituri și pagube materiale.

Vremea rea se va manifesta în majoritatea regiunilor, cu un grad mai mare de periculozitate în zonele estice, nord-estice, sud-estice, centrale și la munte.

ADVERTISEMENT

Prognoza meteo pentru zilele următoare: furtuni, vijelii și ploi abundente

Pentru ziua de joi, 18 iunie, ANM anunță că instabilitatea atmosferică se va menţine temporar accentuată şi se va manifesta prin înnorări, averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi pe arii restrânse grindină şi vijelii, ziua în cea mai mare parte a ţării, iar noaptea local, cu precădere în regiunile vestice.

Local, cantităţile de apă înregistrate în intervale scurte de timp sau prin acumulare vor fi însemnate. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 şi 27 de grade, iar cele minime între 11 şi 19 grade.

ADVERTISEMENT

În Bucureşti, cerul va avea înnorări temporar accentuate şi, mai ales în cursul zilei, se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimă va fi de 15…16 grade.

Weekend-ul începe tot cu vreme rea. Astfel, instabilitatea atmosferică se va menţine ridicată în cea mai mare parte a ţării și vineri, iar după-amiaza şi seara se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi pe arii restrânse grindină şi vijelii.

ADVERTISEMENT

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, pe alocuri, cantităţile de apă vor fi însemnate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 şi 30 de grade, iar cele minime, în general, între 13 şi 20 de grade.

În Capitală, conform ANM, cerul va prezenta înnorări temporar accentuate şi mai ales pe parcursul zilei şi seara vor fi perioade în care se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată al vântului.Temperatura maximă va fi de 25-26 de grade, iar cea minimă de 16-17 grade, conform Adevărul.

ADVERTISEMENT

Sâmbătă ploioasă în majoritatea zonelor

Urmează o zi de sâmbătă trasă la indigo. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în special după-amiaza şi seara, când vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi, izolat, grindină.

Aceste fenomene vor fi mai frecvente în regiunile estice, nord-estice, sud-estice, centrale şi la munte, unde pe arii restrânse, cantităţile de apă vor fi mai importante. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 şi 28 de grade, iar cele minime, în general, între 12 şi 20 de grade.

În Bucureşti, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în special ziua şi la începutul nopţii, când probabilitatea pentru averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului va fi ridicată. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade, iar cea minimă va fi de 15…17 grade.

ADVERTISEMENT