ADVERTISEMENT
News

Prognoza meteo pe două săptămâni. Vara se apropie de sfârşit. Când vin ploile

Autor: Robert Cristea | 17.08.2020 | 16:49
Prognoza meteo pe două săptămâni. Vara se apropie de sfârşit. Când vin ploile
Prognoza meteo pe două săptămâni. ANM anunță vreme frumoasă în toată țara. Când vin ploile. Foto: Hepta

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo pe următoarele două săptămâni, perioada 17-30 august.

ADVERTISEMENT

Vremea rămâne în continuare foarte caldă în perioada următoare. Se va resimți o ușoară scădere de temperatură, în majoritatea regiunilor, la mijlocul acestei săptămâni . Scăderea se va resimți doar pentru câteva zile, indicele de confort termic rămânând la cote mari.

Vara se apropie de final, iar cei care și-au programat vacanțe în zilele următoare vor avea parte în majoritatea timpului de zile însorite, vreme bună și din când în când vor fi răcoriți de ploi scurte de vară.

ADVERTISEMENT

ANM  a anunțat prognoza meteo pe două săptămâni. Când arată vremea pe regiuni

Prognoza meteo în Banat: În primele două zile vremea va fi călduroasă, iar media temperaturilor maxime va fi de 30 degrade. În 19 și 20 august se va răci, astfel maximele la nivelul regiunii vor fi de 24…26 de grade. După acest interval, valorile termice vor fi apropiate de normalul climatologic, media acestora urmând să oscileze între 28 și 31 de grade.

Vremea în Crișana: Intervalul va debuta cu vreme călduroasă la câmpie, media temperaturilor maxime
urmând să fi apropiată de 30 de grade. Ulterior pe fondul accentuării instabilității atmosferice, se va răci, iar media regională a temperaturilor maxime va scădea la 24…26 de grade.

ADVERTISEMENT

În intervalul 18 – 20 august vor fi averse local însemnate cantitativ. După acest interval probabilitate pentru precipitații va fi mai ridicată în intervalul 23-25 august și din nou spre finalul lunii.

Vremea în Transilvania : Media regională a temperaturilor maxime va fi cuprinsă, în general, între 26 și 29 de
grade, cu cele mai scăzute valori în intervalul 19 – 21 august și în jurul datei de 25 august. Temperaturile minime nu vor avea variații semnificative pe parcursul celor două săptămâni de prognoză și se vor situa, în medie, între 12 și 15 grade.

ADVERTISEMENT

Vremea în Maramarues : La începutul intervalului, media valorilor termice diurne va fi în jur de 28 de grade, însă în perioada 19-21 august pe fondul accentuării instabilității atmosferice se va răci ușor până spre maxime de 25…26 de grade. Pentru 22 și 23 august și pentru finalul lunii sunt prognozate maxime termice în jur de 28 de grade, iar în restul intervalului, media acestora va fi de 26 de grade.

Media temperaturile minime pe parcursul întregului interval, va fi cuprinsă între 14 și 16 grade.

ADVERTISEMENT

Vremea în Moldova : În cea mai mare parte a intervalului, vremea va fi călduroasă, cu o media regională a temperaturilor maxime de 30…32 de grade. Tendința valorilor minime de temperatură va fi de 15 grade în prima săptămână, iar pentru a doua săptămâna sunt prognozate minime în jur de 16 grade.

Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în 20 și 21 august și în jurul datei de 24 august.

ADVERTISEMENT

Prognoza meteo pentru litoral și zonele montane

Vremea în Dobrogea : Până în 30 august vremea va fi frumoasă, astfel media temperaturilor maxime va crește treptat spre 30…31 de grade.  Temperaturile minime vor fi și ele constante cu o medie de 16…17 grade,

Ploi de scurtă durată vor fi posibile în jurul datei de 20 august și după data de 24 august.

Vremea în Muntenia :  Vremea va fi călduroasă pe tot parcursul celor două săptămâni de prognoză, chiar caniculară, pe arii restrânse în zonele de câmpie. Media valorilor maxime, va fi cuprinsă între 30 și 33 de grade. Temperaturile minime vor fi în jur de 17 grade, o medie ce se va menține fără variații importante până la finalul celor două săptămâni de prognoză.

Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în perioada 19-21 august și în jurul datei 24 august.

Vremea în Oltenia : Vremea va fi călduroasă cu temperaturi maxime de 31…32 de grade. Pe 15 august se va resimți o ușoară răcorire. Media temperaturilor minime se va situa la 18 grade în prima săptămână și de 16 grade în ceade a doua. S-ar putea să apară averse pe arii mai extinse pe 15 și 16 august.

Vremea la munte : Până la finalul lunii august nu sunt prognozate variații semnificative în regimul
temperaturii. Valorilor termice maxime, mediate la nivelul zonei vor fi de 18…20 de grade, iar minimele vor fi în jur de 11 grade.

Instabilitatea atmosferică va fi mai accentuată în intervalul 18-21 august și în jurul datei de 24 august când va ploua semnificativ.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!