News

Prognoza meteo pe trei zile. Cum va fi vremea până miercuri, 31 martie 2021. Unde apar ploile

28.03.2021 | 14:19
Prognoza meteo pe trei zile Cum va fi vremea pana miercuri 31 martie 2021 Unde apar ploile
Atenționări meteorologice cod galben de vijelii, ploi torenţiale şi grindină. Care sunt zonele vizate Sursa foto: ecopresa.md
ADVERTISEMENT

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru următoarele trei zile, de astăzi până miercuri, 31 martie 2021. După un weekend în care s-a simțit cu adevărat că este primăvară, vremea se răcește ușor în toată țara și apar precipitații. 

Astăzi vremea se menține caldă în sud și sud-est, unde temperaturile ajung la 20 de grade. Pe de altî parte, temperaturile din nord-est ajung la 6-7 grade Celsius.

ADVERTISEMENT

Apar local precipitații în nordul, centrul și nord-estul țării, iar spre seara va ploua și în sud-est. La munte apar precipitații mixte, iar vântul se intensifică pe întreg teritoriul țării, notează știrileprotv.ro. 

Prognoza meteo pe trei zile. Cum va fi vremea până miercuri, 31 martie 2021

Vremea se schimbă în următoarele zile și apar precipitații în câteva regiule ale țării, mai ales la munte. În Dobrogea și Bărăgan vremea se menține caldă și astăzi, 28 martie, iar spre seară se adună norii și apar precipitații pe suprafețe restrânse. Vântul va avea intensificări, iar temperaturile continuă să crească.

ADVERTISEMENT

În sudul Moldovei și în nordul Munteniei vremea se strică din a doua parte a zilei. Vin precipitații și vântul va sufla cu viteze de până la 55 km/h. Temperaturile ajung la 20 de grade Celsius, destul de cald pentru această perioadă. În nordul Moldovei și în Bucovina apar înnorări și perioade în care va ploua, iar vântul se întețește. În Bucovina temperaturile scad și vor atinge doar 6-7 grade, iar în rest urcă până la 16 grade.

Norii se adună și vor aduce averse locale în nordul Transilvaniei și prin Maramureș, iar maximele nu vor depăși 12 grade Celsius. În ținuturile vestice vremea se menține frumoasă, iar precipitațiile apar doar sporadic. La amiază se înregistrează temperaturi ce nu depășesc 15 grade Celsius.

ADVERTISEMENT

Se anunță ploi locale în Transilvania, iar în a doua jumătate a zilei se încălzește treptat vor fi atinse maxime de 13 grade. În zona înaltă a Carpaților Meridionali vântul va sufla cu viteze mai mari de 60…70 km/h. Vremea se menține caldă în sud-vest, iar norii apar destul de rar. Vântul va avea intensificări cu viteze de 45…55 km/h în sudul Olteniei, iar după-amiaza temperaturile ajung la 18 grade.

Vremea este însorită până seara în zona de sud a țării, când se vor aduna norii și vin precipitații pe suprafețe restrânse. Temperaturile continuă să crească și ajung chiar la 19-20 de grade în Lunca Dunării.

ADVERTISEMENT

Prognoza meteo pe trei zile. Cum va fi vremea în toată țara

Luni se răcește vremea și în regiunile din sudul și sud-estul țării, unde vor fi temperaturi mai mici decât cele specifice acestei perioade. În nord-vestul, nordul și centrul țării se adună norii, unde apar ploi slabe, iar la munte ninsori și lapoviță. Apare puțin soarele în celelalalte regiuni, iar spre seară este posibil să picure în Dobrogea și Muntenia. Vântul se intensifică în regiunile estice și în extremitatea de sud-est a României, iar maximele vor fi cuprinse între 8 și 16 grade.

Marți se mențin temperaturile scăzute, norii persistă și vin ploi de scurtă durată, mai ales în jumătatea de est a țării. La munte norii aduc precipitații mixte, iar vântul se menține activ la atitudini mari.

Miercuri apar ploi slave în Dobrogea și sporadic în celelalte regiuni, iar la munte pot apărea precipitații mixte pe creste. În regiunile sud-estice vântul are intensificări, iar în Dobrogea va sufla cu viteze de 55…60 km/h.

Prognoza meteo în următoarele trei zile. Cum va fi vremea în București

Astăzi se încălzește puțin în Capitală, temperaturile fiind destul de ridicate pentru această dată din calendar. Spre seară apar norii și este posibil să aducă și precipitații slabe, însoțite de fenomele electrice.

Luni se răcorește și maxima va fi de 14 grade Celsius. Soarele apare trecător în prima jumătate a zilei, iar spre seară norii se înmulțesc și vin ploi de scurtă durată. Marți se anunță vreme schimbătoare și câteva ploi care nu vor dura prea mult. La amiază se vor înregistra maxim 12 grade Celsius.

Miercuri se adună norii, însă șansele de ploaie sunt reduse. Vântul va mai avea intensificări în timpul zilei, iar spre seară norii se mai împrăștie, temperatura maximă ajungând la 13 grade, iar cea minimă a 2 grade.

Cum va fi vremea la munte în următoarele trei zile. Frig și precipitații mixte

Vremea se strică la munte, unde temperaturile scad considerabil. Vântul va sufla cu putere în zona înaltă din masivele sudice, unde se pot depăși viteze de 60…70 km/h.

Luni persistă norii, vremea se răcește ușor, iar în majoritatea masivelor apar precipitații mixte. Marți avem vreme schimbătoare, ploi de scurtă durată și chiar ninsori la altidudini mari. Pe crestele montane vântul va avea intensificări.

Miercuri se încălzește ușor, iar precipitațiile vor fi slabe și izolate. Apare și soarele pe parcursul zilei, iar vântul va avea intensificări în zonele înalte.

 

ADVERTISEMENT