News

Prognoza meteo pentru 14 august – 11 septembrie. Vremea ne surprinde din nou, cum vor fi temperaturile la începutul toamnei

Prognoza meteo pentru 14 august - 11 septembrie. Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni, potrivit meteorologilor.
11.08.2023 | 11:43
Prognoza meteo pentru 14 august  11 septembrie Vremea ne surprinde din nou cum vor fi temperaturile la inceputul toamnei
Prognoza meteo pentru 14 august - 11 septembrie. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Prognoza meteo pentru 14 august – 11 septembrie. Administrația Națională de Meteorologie a anunțat cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni, potrivit estimărilor realizate de Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată.

Prognoza meteo pentru 14 august – 11 septembrie. Vremea se încălzește în toată țara

Potrivit specialiștilor, vremea ne surprinde din nou. După episodul de scădere a temperaturilor, aflăm că valorile vor crește considerabil, începând cu data de 14 august. Astfel, vor ajunge la cele specifice perioadei, ba chiar, în anumite zone vor fi mai ridicate decât cele normale.

ADVERTISEMENT

În prima săptămână a intervalului menționat, vremea se încălzește, urmând ca temperaturile să fie caniculare în cea mai mare parte a țării. Totodată, ploile vor lipsi în toate regiunile, cantitățile de precipitații fiind deficitare și în zonele montane.

Între 21 august-28 august, valorile se vor menține ridicate, ușor peste cele normale. Spre deosebire de prima săptămână a intervalului, va ploua mai mult, urmând ca regimul pluviometric să fie normal în aproape toate regiunile din România.

ADVERTISEMENT

Prognoza meteo pentru 14 august – 11 septembrie. Cum va fi vremea în primele zile de toamnă

Ultimele zile de vară și debutul toamnei nu vor fi foarte diferite. Conform datelor transmise de meteorologi, se pare că vom avea parte de o vară prelungită, iar temperaturile specifice lunii septembrie se vor lăsa așteptate.

Astfel, în perioada 28 august – 4 septembrie, va fi cald pe întreg teritoriul țării. Valorile termice vor fi mai mari decât cele normale pentru perioada respectivă. Cantitățile de precipitații vor fi în general normale.

ADVERTISEMENT

„Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, în majoritatea regiunilor”, au transmis reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie.

Vremea se va menține caldă cel puțin până la data de 11 septembrie, potrivit specialiștilor ANM. Și ultima săptămână a intervalului va aduce temperaturi mult mai mari, în toate regiunile, decât cele normale perioadei.

ADVERTISEMENT

„Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toată țara”, informează ANM.

ADVERTISEMENT