News

Prognoza meteo pentru 29 martie – 26 aprilie. Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni

26.03.2021 | 09:29
Prognoza meteo pentru 29 martie  26 aprilie Cum va fi vremea in urmatoarele patru saptamani
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni. Dacă te-ai săturat de zilele geroase de iarnă, s-ar putea ca aceste vești să te binedispună.

Nu de alta, dar valorile termice se anunță ridicate pe întreg teritoriul țării între 29 martie și 26 aprilie, iar cantitățile de precipitații se vor situa în general sub pragul normal al acestei perioade.

ADVERTISEMENT

Estimările meteorologice sunt realizate de Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată (ECMWF). Trebuie spus, însă, că fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate.

Săptămâna 29.03.2021 – 05.04.2021

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, în cea mai mare parte a țării. De asemenea, regimul pluviometric va fi în general deficitar.

ADVERTISEMENT

Săptămâna 05.04.2021 – 12.04.2021

Temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în jumătatea vestică a țării și apropiate de cele normale pentru această perioadă în restul teritoriului.

Săptămâna 12.04.2021 – 19.04.2021

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, iar regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.

ADVERTISEMENT

Săptămâna 19.04.2021 – 26.04.2021

Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această perioadă, în toate regiunile. În ceea ce privește cantitățile de precipitații, acestea vor fi ușor deficitare în regiunile nord-estice și apropiate de cele normale în restul țării.

Ce vreme ne așteaptă în weekend

Trebuie spus, însă, că veștile bune încep chiar din acest weekend, întrucât sunt așteptate maxime de până la 19 grade Celsius la Timișoara, 18 la Satu Mare, 15 la Iași și 17 în Capitală.

ADVERTISEMENT

De asemenea, cerul va fi predominant senin în cea mai mare parte a teritoriului. Doar în regiunile vestice și sud-estice ar putea apărea precipitații de scurtă durată și neînsemnate cantitativ.

ADVERTISEMENT