News

Prognoza meteo pentru 7 – 20 noiembrie. ANM anunţă cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis prognoza pentru următoarele două săptămâni: 7 noiembrie - 20 noiembrie.
08.11.2022 | 12:44
Prognoza meteo pentru 7  20 noiembrie ANM anunta cum va fi vremea in urmatoarele doua saptamani
Prognoză meteo în următoarele două săptămâni. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Specialiștii ANM au emis prognoza pentru prima parte a lunii noiembrie, astfel că românii pot afla cum va fi vremea în următoarele două săptămâni.

Prognoza ANM pentru 7 noiembrie – 20 noiembrie

La începutul acestei perioade temperaturile vor atinge chiar 18 grade Celsius în multe zone ale României, chiar dacă spre a doua jumătate a lunii noiembrie vremea se răcește puțin și temperaturile scad la medii de aproximativ 10 grade Celsius.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea în Banat

În primele zile ale intervalului menționat, vremea va fi mai caldă decât de obicei, cu temperaturi medii de 16-18 grade Celsius. După data de 10 noiembrie, anunță meteorologii, temperaturile scad ușor spre medii de 10-12 grade, valori considerate normale pentru luna noiembrie.

La mijlocul lunii noiembrie temperaturile minime, în medie, vor atinge valori de 2-4 grade Celsius, potrivit meteorologilor.

ADVERTISEMENT

”Probabilitatea pentru ploi în general slabe cantitativ va fi mai mare în zilele de 7, 12 și 13 noiembrie, dar și după data de 17 noiembrie”, mai transmit experții ANM, referitor la ploi.

Cum va fi vremea în Crișana

Vremea va fi caldă și în Crișana, cel puțin în prima parte a intervalul menționat, cu temperaturi medii de 14-17 grade Celsius, după care acestea scad spre medii de 8-10 grade, undeva în perioada 15-20 noiembrie.

ADVERTISEMENT

Spre a doua jumătate a intervalului temperaturile minime vor ajunge la 1-2 grade Celsius, temperaturi obișnuite pentru începutul iernii.

Referitor la precipitații, prognoza ANM menționează că ”probabilitatea pentru ploi în general slabe cantitativ va fi mai ridicată în zilele de 7, 8, 11 și 12 noiembrie, dar și după data de 17 noiembrie”.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea în Transilvania

Românii se vor bucura în Transilvania de vreme neobișnuit de caldă în prima parte a intervalului, cu temperaturi medii de 14-16 grade Celsius. În a doua săptămână, spre 20 noiembrie, temperaturile scad la 8-9 grade, în timp ce minimele pot să scadă chiar la 0 grade Celsius sau minus 1 grad Celsius.

”Probabilitatea pentru ploi în general slabe cantitativ va fi mai ridicată în zilele de 8, 12 și 13 noiembrie, dar și după data de 17 noiembrie”, completează meteorologii.

Cum va fi vremea în Maramureș

În Maramureș vremea va fi caldă în prima parte a intervalului, cu temperaturi maxime de 12-14 grade Celsius, după care tendința va fi de o ușoară scădere spre medii de 8-10 grade Celsius, valori considerate normale pentru această perioadă a anului.

Până pe 15 noiembrie mediile vor fi de aproximativ 3-7 grade Celsius, însă după 15 noiembrie temperaturile pot să scadă până în jurul pragului de îngheț de 0 grade Celsius.

”Probabilitatea pentru ploi în general slabe cantitativ va fi mai mare în zilele de 8, 11 și 12 noiembrie, dar și după data de 17 noiembrie”, mai transmit reprezentanții ANM.

Cum va fi vremea în Moldova

În Moldova temperaturile se mențin în medie la 14 grade Celsius, însă după 15 noiembrie mediile pot să scadă la 4-8 grade Celsius. Spre finele lunii noiembrie temperaturile se stabilizează în medie la 0 grade Celsius.

Moldovenii se pot aștepta la ploi în special în perioada 11, 12 și 13 noiembrie, conform prognozei meteo pe două săptămâni.

Cum va fi vremea în Dobrogea

Vremea în Dobrogea va fi mult mai caldă decât în mod normal pentru luna noiembrie, cu maxime de 14 grade, care scad la 10 grade în perioada 15-20 noiembrie. Temperaturile minime vor fi în medie 6-8 grade Celsius, însă spre finele lunii noiembrie acestea scad spre 4 grade Celsius.

”Probabilitatea pentru ploi va fi redusă”, menționează specialiștii ANM.

Cum va fi vremea în Muntenia

În Muntenia, vremea va fi mai caldă decât în alți ani, raportat la această perioadă de timp. Cu temperaturi maxime de 16-18 grade Celsius, care scad la 10-12 grade spre 20 noiembrie, Muntenia va înregistra minime de 2 grade spre finele perioadei analizate.

Ploile revin în această zonă, conform ANM, astfel că ”probabilitatea pentru ploi va fi mai mare în 12 și 13 noiembrie”, conform sursei citate.

Cum va fi vremea în Oltenia

În Oltenia, în perioada 7-11 noiembrie, temperaturile maxime variază între 16 și 18 grade, valori considerate mai ridicate decât în mod caracteristic pentru această perioadă.

Temperaturile minime vor varia în prima săptămână a intervalului de la 5-8 grade Celsius la 0 grade Celsius, în a doua jumătate a intervalului menționat.

”Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată în 12, 13 și 14 noiembrie și din nou în 19 și 20 noiembrie”, anunță meteorologii.

Cum va fi vremea la munte

La munte, spre deosebire de restul țării, temperaturile vor fi mai scăzute, lucru considerat normal. Așadar, temperaturile medii vor înregistra 7-10 grade în prima săptămână a intervalului, după care vor scădea la 4 grade în 12 noiembrie.

Temperaturile minime la munte vor înregistra valori de 2 grade Celsius, însă spre 20 noiembrie acestea scad la minus 2 grade Celsius, medie unde se vor menține.

La fel ca în Oltenia, ”probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare în 7,8, 11, 12, 13 și 14 noiembrie”, așadar cei dornici de vacanțe la munte trebuie să ia în considerare acest aspect.

ADVERTISEMENT