News

Prognoza meteo pentru perioada 29 mai – 11 iunie 2023. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Prognoza meteo pentru perioada 29 mai – 11 iunie 2023. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni, potrivit analizei ANM pentru acest interval de timp.
29.05.2023 | 16:28
Prognoza meteo pentru perioada 29 mai  11 iunie 2023 Cum va fi vremea in urmatoarele doua saptamani
ADVERTISEMENT

Prognoza meteo pentru perioada 29 mai – 11 iunie 2023. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni, potrivit analizei ANM pentru acest interval de timp. Așa cum era de așteptat, vremea se încălzește semnificativ în această perioadă, semn că vara va fi tot mai călduroasă și, cel mai probabil, caniculară.

Prognoza meteo pentru perioada 29 mai – 11 iunie 2023

În general, în toate zonele din România temperatura va crește peste 22-23 de grade Celsius, iar pe alocuri va fi chiar la 28 de grade Celsius. Între timp, trebuie știut că nu vor lipsi ploile pe alocuri, mai ales în a doua parte zilelor. ”Pe parcursul întregului interval probabilitatea pentru averse va fi mai mare în cursul după-amiezilor și ale serilor”, transmite ANM.

ADVERTISEMENT

Vremea în Banat

În Banat, media temperaturilor maxime va crește de la 23 la 24 de grade, în primele zile ale intervalului menționat, cu valori în jurul a 26 de grade, în special în zilele de 1 și 2 iunie. Va urma, ulterior ”o ușoară răcorire a vremii va determina scăderea valorilor medii a maximelor până spre 24 de grade, în ziua de 6 iunie. Ulterior acestei date și până la sfârșitul intervalului de prognoză, variațiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative, astfel că, în medie, se vor înregistra maxime de 25 de grade.

În intervalul 29 mai – 8 iunie variațiile temperaturilor minime vor fi nesemnificative, în medie înregistrându-se 12…13 grade, pentru ca ulterior datei de 8 iunie și până la sfârșitul intervalului de prognoză, media temperaturii minime să crească ușor până spre 14 grade”. Referitor la ploi, trebuie știut că probabilitatea pentru averse va fi mai mare spre finele zilelor, mai ales seara.

ADVERTISEMENT

Vremea în Crișana

În prima parte a intervalului, mai exact în perioada 29 mai – 2 iunie, ”media temperaturilor maxime se va situa în jurul a 25 de grade. Ulterior datei de 2 iunie și până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză sunt estimate a se înregistra în medie, maxime de 24…26 de grade. Pe parcursul intervalului de prognoză, minimele nu vor varia semnificativ, fiind estimate a se înregistra valori de 12…13 grade, în medie”. De asemenea, meteorologii transmit că probabilitatea pentru averse e ridicată în cursul serii.

Vremea în Transilvania

În Transilvania, în perioada 29 mai – 2 iunie, meteorologii estimează că ”valorile diurne vor crește treptat, de la 23 de grade, în medie, spre 25…26 de grade în zilele de 1 și 2 iunie. Ulterior zilei de 2 iunie vremea se va răcori, urmând a se înregistra în medie 23 de grade, pentru ca după 7 iunie o ușoară încălzire a vremii să determine temperaturi maxime spre 24…25 de grade, la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză.

ADVERTISEMENT

Minimele nu vor varia semnificativ pe parcursul intervalului de prognoză, astfel că sunt estimate a se înregistra valori medii de 10…12 grade, cele mai mici temperaturi urmând a se înregistra în primele două nopți”. Și aici, ANM vorbește despre o șansă mai mare pentru averse în perioada 4 – 11 iunie.

Vremea în Maramureș

Cât despre vremea în Maramureș, meteorologii transmit că în prima parte a intervalului menționat ”valorile termice de la o zi la alta vor fi nesemnificative, astfel că sunt estimate la nivel regional maxime în jurul a 25 de grade, în medie; cele mai mari valori urmând a se înregistra în perioada 31 mai- 02 iunie și în zilele de 10 și 11 iunie. Minimele vor avea un parcurs similar cu cel al maximelor, fiind estimate a se înregistra la nivel regional medii de 10…12 grade”. Cât despre ploi, probabilitatea de averse e mai ridicată începând 3 iunie.

ADVERTISEMENT

Vremea în Moldova

În Moldova, ANM transmite că în perioada 29 mai – 2 iunie temperaturile vor fi tot mai ridicate, fiind estimate valori de 25 – 27 grade Celsius. ”Ulterior zilei de 2 iunie, vremea se va răcori, urmând ca în intervalul 4 – 7 iunie să se înregistreze în medie maxime în jurul a 24 de grade, iar spre finalul celei de-a doua săptămânii de prognoză, temperaturile maxime vor crește ușor până spre medii în jurul a 26 de grade la nivel regional. Variațiile termice în regimul nocturn al temperaturilor vor fi nesemnificative pe parcursul intervalului de prognoză, astfel că la nivel regional sunt estimate a se înregistra 12…14 grade, în medie”, mai transmit meteorologii. Șansele de precipitații vor fi ridicate undeva după 4 iunie.

Vremea în Dobrogea

În Dobrogea, pornind de la 22 de grade, în primele zile ale intervalului, temperaturile vor crește la 25 de grade. ”Ulterior datei de 2 iunie și până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, variațiile temperaturilor diurne vor fi nesemnificative de la o zi la alta, astfel că sunt estimate la nivel regional a se înregistra în medie 24 de grade. Mediile temperaturilor minime estimate la nivelul regiunii vor fi de 14…16 grade, cele mai scăzute valori fiind estimate a se înregistra în perioada 31 mai – 3 iunie, iar cele mai mari în noaptea de 11 iunie”, au punctat meteorologii. Și aici este menționat că șansele de averse sunt mai mare spre începutul lunii iunie.

Vremea în Muntenia

În Muntenia, temperaturile pot să ajungă la 28 de grade la început de iunie, însă se va răcori puțin în perioada 4-7 iunie. ”În perioada 8 -11 iunie, temperaturile maxime vor crește ușor, fiind estimate a se înregistra, în medie 26 de grade. Mediile temperaturilor minime estimate la nivelul regiunii vor fi de 12…14 grade, cele mai scăzute valori fiind estimate a se înregistra în perioada 29 mai – 3 iunie, iar cele mai mari în nopțile de 10 și 11 iunie”, anunță specialiștii ANM. De asemenea, șansele de ploi vor fi mai ridicate în perioada 29-30 mai și 4-11 iunie.

Vremea în Oltenia

Între timp, în Oltenia, temperaturile vor crește la 22-23 de grade în prima săptămână a intervalului menționat, după care va urma o încălzire până la 27 de grade. ”Ulterior zilei de 3 iunie, vremea se va răcori, astfel că în perioada 4 -7 iunie se estimează a se înregistra la nivel regional temperaturi maxime în jurul a 24 de grade, apoi până spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză acestea vor crește ușor de la o zi la alta, ajungând până spre medii în jurul a 26 de grade. În ceea ce privește regimul nocturn al temperaturilor sunt prognozate ușoare variații termice, astfel media acestora va fi cuprinsă între 12 și 14 grade”, a transmis ANM. Referitor la precipitații, probabilitatea acestora va fi mai ridicată în 29 – 31 mai și 4 – 11 iunie.

Vremea la munte

În încheiere, ANM a comunicat și cum va fi vremea în zona montană. Mai exact, aici temperaturile vor varia între maxime de 13 – 15 grade și minime de 6 – 8 grade. ”Pe parcursul întregului interval probabilitatea pentru averse va fi mai mare în cursul după-amiezilor și ale serilor”, au completat meteorologii, conform ANM.

ADVERTISEMENT