News

Prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni. Cum va fi vremea în luna februarie, surprize anunțate de ANM

Meteorologii au publicat prognoza pentru ultima săptămână din ianuarie şi primele trei din februarie. Se constată diferenţe mari între cele două luni
22.01.2023 | 19:21
Prognoza meteo pentru urmatoarele 4 saptamani Cum va fi vremea in luna februarie surprize anuntate de ANM
Prognoza de la ANM pe următoarele patru săptămâni, vremea se va răci Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Meteorologii de la ANM au actualizat prognoza pentru următoarele patru săptămâni şi anunţă că săptămâna viitoare temperaturile se vor situa peste normele climatologice ale perioadei, însă următoarele trei săptămâni vor fi reci.

De marţi începe să ningă

Meteorologii anunţă că în următoarea săptămână, 23-30 ianuarie, vom avea parte de dezechilibre pluviometrice la nivelul întregi ţări, iar dacă în sud-vestul ţării vom avea parte de ploi din abundenţă, în nord-vest precipitaţiile vor fi rare.

ADVERTISEMENT

ANM mai transmite că temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul ţării.

În săptămâna 30 ianuarie-6 februarie 2023, temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil uşor mai ridicate în regiunile extracarpatice, dar şi uşor mai coborâte la munte. Cantităţile de precipitaţii vor fi uşor excedentare în zonele montane, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

ADVERTISEMENT

Pentru săptămâna 6-13 februarie 2023 sunt prognozate temperaturi medii în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări, şi un regim pluviometric deficitar în jumătatea sud-vestică a ţării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

În intervalul 13-20 februarie, temperaturile medii se vor situa în jurul celor specifice pentru mijlocul ultimei luni de iarnă, pe întreg teritoriul ţării. Cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

ADVERTISEMENT

În ceea ce priveşte prognoza pe termen scurt, meteorologii ne anunţă că, luni, deși valorile termice vor fi în scădere în sud și în est, vremea va fi în continuare mai caldă decât ar fi normal în ultima decadă a lunii ianuarie în cea mai mare parte a țării.

Marţi şi miercuri va continua să se răcească, şi pe întinse suprafeţe din ţară se vor semnala lapoviţă şi ninsoare, cu maxime termice de 7 grade la nivelul României şi doar 4 în Bucureşti.

ADVERTISEMENT