News

Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni! Ne așteaptă vreme rece și ploioasă în cea mai mare parte a țării

02.05.2020 | 10:46
Prognoza meteo pentru urmatoarele patru saptamani Ne asteapta vreme rece si ploioasa in cea mai mare parte a tarii
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie a transmis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, iar veștile nu sunt printre cele mai bune. Asta pentru că avem parte de vreme neobișnuit de rece pentru perioada în care ne aflăm, cu precipitații abundente, însoțite de intensificări ale vântului și descărcări electrice îndeosebi în regiunile intracarpatice și la munte.

Următoarele patru săptămâni vor aduce vreme instabilă în cea mai mare parte a țării

În perioada 4 mai – 1 iunie, cerul va fi mai mult noros şi va ploua cu precădere în regiunile nordice și nord-estice, iar în celelalte regiuni înnorările vor fi temporar accentuate şi local se vor semnala averse, însoţite în centru şi în sud de descărcări electrice. De asemenea, sunt semnalate posibile cantităţi de apă mai însemnate şi, izolat, căderi de grindină.

ADVERTISEMENT

În zona montană înaltă precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare, iar vântul va avea intensificări locale în cea mai mare parte a ţării, cu viteze mai mari la munte, în nord-estul teritoriului şi în extremitatea de sud-vest. În ceea ce privește temperaturile maxime, acestea se vor încadra în general între 12 şi 20 de grade Celsius, iar cele minime între 2 şi 11 grade.

Şi în Bucureşti sunt anunţate ploi, posibil însoțite de intensificări ale vântului și descărcări electrice, mai ales în ultima jumătate a intervalului prognozat, iar temperatura maximă se va situa între 19 și 20 de grade. Totodată, minimele termice se vor încadra între 6 și 8 grade, cu ușoare creșteri spre sfârșitul acestuia.

ADVERTISEMENT

Săptămâna 4-11 mai

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestei perioade la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile intracarpatice şi la munte. Regimul pluviometric va fi excedentar, local în regiunile centrale, estice şi sud-estice, iar în regiunile nord-vestice, vestice şi sud- vestice cantităţile, de apă vor fi deficitare.

Săptămâna 11-18 Mai

Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în cele sudice şi sud-vestice. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această săptămână vor fi local excedentare în nordul extrem al ţării, iar în rest vor fi în general deficitare, deficit ce va fi mai accentuat în zonele montane.

ADVERTISEMENT

Săptămâna 18-25 Mai

Temperaturile medii ale aerului vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile sud-vestice şi la munte.

  Săptămâna 25 Mai-1 Iunie

Mediile valorilor termice vor fi uşor mai ridicate decât specifice acestui interval în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă vor fi deficitare în jumătatea vestică a ţării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

ADVERTISEMENT