News

Prognoza meteo pentru weekend. Vreme în răcire, cu furtuni violente și ploi torențiale. Zonele afectate

23.07.2020 | 09:21
Prognoza meteo pentru weekend Vreme in racire cu furtuni violente si ploi torentiale Zonele afectate
ADVERTISEMENT

Prognoza meteo de la ANM pentru weekendul care urmează indică o nouă intensificare a fenomenelor de instabilitate specifice sezonului cald.

Din nou, o bună parte din România va fi lovită de fenomene severe, iar din meniul meteorologic nu vor lipsi ploile abundente, vijeliile și căderile de grindină.

ADVERTISEMENT

Cantitățile însemnate de precipitații căzute în intervale scurte de timp ar putea să aducă și avertizări ulterioare din partea hidrologilor.

Prognoza meteo pentru weekend anunță răcire, furtuni violente și ploi torențiale

Conform celor de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM), România va fi traversată, în weekend, de noi sisteme precipitabile care vor aduce o nouă instabilitate accentuată în unele regiuni.

ADVERTISEMENT

Astfel, vineri, vremea se va încălzi ușor, devenind în orele amiezii pe arii restrânse călduroasă în regiunile sudice. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii şi căderi de grindină local în vest şi sud-vest, precum şi în zonele montane şi submontane şi pe suprafeţe mai mici în restul teritoriului.

Ploile vor avea mai ales caracter de aversă, iar pe arii restrânse îndeosebi în intervale scurte de timp se vor înregistra cantităţi de apă însemnate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 şi 33 de grade, iar cele minime între 11 şi 21 de grade.

ADVERTISEMENT

În Capitală, cerul va avea înnorări temporare, iar probabilitatea pentru ploi de scurtă durată va fi scăzută. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă, în creştere uşoară faţă de ziua anterioară va fi de 30…31 de grade, iar cea minimă de 18…20 de grade.

Sâmbătă, zi sub zodia ploilor abundente

Pentru sâmbătă, meteorologii anunță vreme în general instabilă. În vestul, centrul, nordul şi nord-estul ţării, la deal şi la munte vremea va fi în general instabilă şi se va răci.

ADVERTISEMENT

Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin accentuarea temporară a înnorărilor şi perioade cu averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii şi căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă însemnate.

În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar fenomene specifice instabilităţii atmosferice se vor semnala pe arii mai restrânse, cu o probabilitate mai mare în a doua parte a intervalului. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 şi 33 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-est, iar cele minime se vor încadra între 11 şi 22 de grade.

În București, vremea va fi în continuare călduroasă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în a doua parte a intervalului, însă probabilitatea pentru ploi de scurtă durată va fi redusă. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 32 de grade, iar cea minimă va fi de 18…20 de grade, anunță ANM, citat de Adevărul.

ADVERTISEMENT