Life

Program STB și Metrorex de Paște. Cum vor circula mijloacele de transport în comun

Program STB și Metrorex de Paște. Bucureștenii trebuie să știe cum vor circula mijloacele de transport în comun în Capitală în acest weekend.
13.04.2023 | 10:23
Program STB si Metrorex de Paste Cum vor circula mijloacele de transport in comun
Program STB și Metrorex de Paște. Sursă foto: Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Program STB și Metrorex de Paște. Reprezentanții Societății de Transport București, dar și cei de la Metrorex vin cu vești importante. Aceștia au anunțat programul de circulație al mijloacelor de transport în comun din Capitală, în perioada sărbătorilor pascale.

Program STB și Metrorex de Paște. Cum vor funcționa autobuzele din București

În doar câteva zile, creștinii sărbătoresc Paștele. Având în vedere importanța acestei sărbători, cele mai multe magazine din țară vor funcționa după un program special, multe dintre ele fiind închise în prima, dar și în cea de a doua zi de Paște.

ADVERTISEMENT

Și totuși ce se întâmplă cu circulația mijloacelor de transport în comun din București? STB și Metrorex vin cu o serie de precizări esențiale. Astfel, bucureștenii care circulă cu metroul sau cu tramvaiul, ori cu autobuzele, ar fi bine să știe ce se întâmplă.

Societatea de Transport București (STB) a fost prima care a anunțat programul de funcționare al mijloacelor de transport în comun din Capitală. Astfel, conform sursei citate, există un program de funcționare diferit de vineri și până luni, în cea de a doua zi de Paște.

ADVERTISEMENT

Mai exact, în noaptea de Înviere, adică în seara de 15 spre 16 aprilie, linia de noapte 783 va funcționa după programul obișnuit. De asemenea, STB precizează că va menţine în circulaţie până la ora 3.00 tramvaiele liniei 41.

Acestea vor circula la intervale de 20 de minute. Iar pentru cei care vor să afle orarul de funcționare pentru fiecare linie de transport, acest lucru poate fi aflat foarte simplu de pe site-ul oficial pus la dispoziție de cei de la STB.

ADVERTISEMENT

Programul Metrorex de Paște și în noaptea de Înviere

La rândul lor, reprezentanții Metrorex au făcut un anunț similar. Sursa citată a spus cum vor circula metrourile din București în noaptea de Înviere, dar și de Paște. Va exista un program special de sărbătoare care va fi în vigoare în următoarele zile pentru cei care merg cu metroul.

Astfel, potrivit Metrorex, în noaptea de Înviere, metrourile din București vor circula la un interval de 10 minute. Acest lucru este valabil în intervalul orar 23.00 – 01.00. De asemenea, metroul circulă și între orele 01.00 – 05.00, la un interval de 20 de minute, conform anunțului făcut de Societatea Comercială de Transport cu Metroul București Metrorex SA.

ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă cu cei care au nevoie de cartele pentru metrou? Metrorex îi invită pe bucureșteni să consulte site-ul oficial pentru a afla modificările privind orarul de funcționare. Acestea sunt actualizate constant, în funcție de locație

ADVERTISEMENT